Het gemeentehuis van Montferland. Foto: Susan Wiendels
Het gemeentehuis van Montferland. Foto: Susan Wiendels (Foto: )

Montferland gaat dwangsom innen voor teveel personen op één adres

DIDAM - Gemeente Montferland gaat 50.000 euro innen voor een last onder dwangsom aan de Stokkumseweg 55 in 's-Heerenberg. Op zowel 6 als 29 september is geconstateerd dat er meer personen dan toegestaan woonachtig zijn. Dit is strijdig met het bestemmingsplan en, nog belangrijker, het is een onmenselijke situatie.

"De gemeente wil een de uitbuiting van arbeidsmigranten stoppen. Wij hanteren een actief handhavingsbeleid. Wij staan niet toe dat er zo omgegaan wordt met mensen in Montferland, temeer niet omdat het daarnaast ook overlast kan veroorzaken voor de buurt", aldus burgemeester De Baat.

In april van dit jaar heeft gemeente Montferland, in samenwerking met de politie, een controle uitgevoerd bij de woning. Geconstateerd werd dat de woning wordt gebruikt voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Er is op dat moment een last onder bestuursdwang opgelegd, inhoudende dat de aanwezige personen uit de woning moesten vertrekken. Vervolgens is de verdere handhavingsprocedure opgestart. In het bestemmingsplan 'Kernen' is bepaald dat de locatie bestemd is voor de huisvesting van een huishouden.

Afgelopen 27 juni is geconstateerd dat de woning nog werd gebruikt voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Besloten is toen om op 19 juli 2019 een last onder dwangsom op te leggen, waarin is aangegeven dat de strijdige situatie, het gebruik van de woning voor meer dan één huishouden, uiterlijk op 1 september 2019 moest worden beëindigd.

Meer berichten