Leerlingen poten de bloembollen en stonden stil bij de verwoestingen tijdens de oorlog. Foto: Christa van Dee
Leerlingen poten de bloembollen en stonden stil bij de verwoestingen tijdens de oorlog. Foto: Christa van Dee (Foto: )

Samen de vrijheid vieren

EMMERICH – Het was 7 oktober precies 75 jaar geleden dat de stad Emmerich voor meer dan 98 procent werd verwoest. Binnen een kwartier was Emmerich van de kaart geveegd. Duizenden mensen verloren hun huizen of raakten getraumatiseerd, ruim achthonderd mensen verloren hun leven. Er zijn allerlei activiteiten gepland om bij deze verwoesting stil te staan. In opdracht van de Stad Emmerich heeft Christa van Dee als 'ontgrenzer' grensoverschrijdende activiteiten in het kader van samen de vrijheid vieren gerealiseerd.

Door Marlous Velthausz

Een van die activiteiten vonden afgelopen maandagmorgen plaats. Omdat vrede en vrijheid geen vanzelfsprekendheid is, hebben 28 leerlingen van klas 2B van de Wesenthorst uit Ulft samen met tien leerlingen van de Leegmeerschule uit Emmerich (die daar Nederlandse les volgen) een kleine 6.000 bloembollen gepoot. Dit gebeurde in het park voor de Christuskirche, de kerk bij het Raadhuis in de kleuren van de Europese vlag.
Aansluitend heeft Christa van Dee de leerlingen en de ouders meegenomen voor een kleine rondleiding langs de Rijn en stad en uitleg geven over de geschiedenis van de stad.

Meer berichten