Serenade en vendelhulde van de gezamenlijke harmonieën. Foto: Marlous Velthausz
Serenade en vendelhulde van de gezamenlijke harmonieën. Foto: Marlous Velthausz (Foto: )

Feestelijke aftrap voor FC Bergh

Fusieclub wacht nog wel op eerste zege

's-HEERENBERG - Om 13.00 uur zouden afgelopen zondag de festiviteiten pas beginnen, maar al ruim voor die tijd stroomde sportpark Marinus van Rooijen al vol met geïnteresseerden en genodigden. De officiële opening van het sportpark van FC Bergh was een feit en dat werd dan ook tot lang in de avond gevierd.

Door Marlous Velthausz

Maandenlang is er met man en macht gewerkt aan de accommodatie aan de Montferlandsestraat in 's-Heerenberg. Op een paar details na is alles zo goed als gereed en kijkt men met trots naar het resultaat. Dit is ook wat onder meer interim-voorzitter Jos Marissink vertelde toen hij rond aanvang van het 'open huis' de toegestroomde menigte toesprak. Niet veel later klonk de muziek van Harmonie Volharding uit Stokkum om de hoek. De stromende regen weerhield de muzikanten er niet van om in mars het veld te betreden. Even later volgde ook Harmonie Crescendo uit 's-Heerenberg en de harmonie Sint Antonius uit Lengel. Alle groepen werden ondersteund door hun plaatselijke gilde met vendeliers, die samen een vendelhulde hielden voor de nieuwbakken vereniging. Ook burgemeester Peter de Baat van de gemeente Montferland hield een toespraak waarin hij de felicitaties uitbracht naar de fusieclub: "Jullie hebben als clubs lef getoond en gekozen voor de toekomst. Het is nogal wat om als vereniging je dorp te verlaten en te kiezen voor een andere grotere club. Er liggen kansen en hopelijk veel sportieve successen op jullie te wachten", besloot de burgervader.

Die sportieve successen lieten, wat betreft het eerste elftal van FC Bergh, nog even op zich wachten. De thuiswedstrijd van die middag tegen Etten ging jammerlijk verloren. Het team van trainer Patrick Baltus wacht nog op de eerste overwinning in de vierde klasse. Van deze teleurstelling was nog even iets te merken, maar al snel klaarde de lucht, figuurlijk gesproken, op en gingen de feestelijkheden in de kantine verder. Onder leiding van DJ Elmo werd er nog een aantal uren geproost en gedronken op de nieuwe club.

Meer berichten