Door het aanplanten van bomen en struiken worden de landschappelijke structuren hersteld en versterkt. Foto: PR/SLG
Door het aanplanten van bomen en struiken worden de landschappelijke structuren hersteld en versterkt. Foto: PR/SLG (Foto: )

Fase 2 Stokkum in het Groen zoekt deelnemers

Groenproject voor een mooier buitengebied

STOKKUM - Bewoners van het buitengebied van Stokkum krijgen opnieuw de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting die de grote landschappelijke structuren in Stokkum versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken. Aanmelden kan op www.landschapsbeheergelderland.nl onder het kopje Activiteiten - Beplantingsacties.

In 2018 is het beplantingsproject Stokkum in het Groen (fase 1) van start gegaan. Met als resultaat dat negen bewoners afgelopen februari inheemse struiken als meidoorn, liguster, hazelaar, laanbomen en hoogstamfruitbomen hebben geplant voor een mooier buitengebied van Stokkum.

Als vervolg op dit project kunnen bewoners zich aanmelden voor 'Stokkum in het Groen (fase 2 )'. Deze tweede fase heeft als doel om grotere structuren in het landschap te realiseren, zoals bijvoorbeeld een laanbomenrij van minimaal twintig bomen, of een hoogstamfruitboomgaard van minimaal vijftien stuks. Men kan zich aanmelden via het aanmeldformulier op https://landschapsbeheergelderland.nl/stokkum-groen-2/. In dit formulier staan ook de voorwaarden (minimale afmetingen) voor deelname genoemd. Na aanmelding voor deelname bekijkt de adviseur van SLG de wensen voor beplanting en komt samen met de deelnemer tot een beplantingsplan, waarmee deze komend plantseizoen nog aan de slag kan. De bewoner ontvangt namelijk komende winter z'n bomen en struiken. Om met elkaar het buitengebied van Stokkum nog fraaier te maken.

Het project 'Stokkum in het Groen (fase 2)' wordt mogelijk gemaakt door financiering van gemeente Montferland en de provincie Gelderland.

Meer berichten