Sportief een wedstrijdje spelen, met gezelligheid op het terras, tijdens het dubbel-toernooi van TV Didam. Foto: PR
Sportief een wedstrijdje spelen, met gezelligheid op het terras, tijdens het dubbel-toernooi van TV Didam. Foto: PR (Foto: )

Recordaantal deelnemers en twee extra toernooidagen bij TV Didam

DIDAM - Van 24 augustus tot en met 1 september vond bij Tennisvereniging Didam voor het veertigste jaar op rij het Didams Dubbel Open-toernooi plaats. Vanwege deze mijlpaal werd het – toch al roemrijke – evenement extra luister bijgezet door het clubbestuur en haar commissies: de publiciteit werd actief gezocht via nieuwsbladen en social media, tientallen grote en kleine lokale sponsors werden gevonden en mooie samenwerkingsverbanden kwamen tot stand. En met succes.

Met een recordaantal deelnemers (196) moest de toernooicommissie besluiten om twee extra dagen toe te voegen aan het normaliter zevendaagse, altijd zonnige sportfestijn. De teller van het aantal deelnemers uit de eigen club bereikte eveneens een nieuw hoogtepunt: 60. Cijfers die gestand doen aan de gestage groei van de vereniging én haar regionale netwerk. Met elf spelcategorieën verdeeld over vijf speelsterktes had de organisatie de handen flink vol.
Diverse extra's werden uit de kast gehaald: een elektronisch reclamebord trok de nodige aandacht, de entree werd feestelijk versierd inclusief rode loper, een springkussen voorzag in een week lang plezier voor de jongste gasten, eigen jeugdleden werden gemobiliseerd om als ballenjongen/-meisje te helpen, het terras werd verfraaid met prachtige bloemen en planten, en de traditionele feestavond (vrijdag) werd opgesmukt met gratis snacks en een avondvullend optreden van een succesvol lokaal artiestenduo.
Uiteraard waren er ook de voor dit toernooi zo kenmerkende zonnebloemen voor de winnaar van elke tenniswedstrijd; 330 in totaal. Gesponsord, wat de club een flinke kostenpost bespaarde! Zo ook de 660 flesjes water die gratis werden verstrekt aan de tennissers, ter herstel van hun vochtgehalte in de soms mediterrane weersomstandigheden. En wat te denken van de haast ontelbare gesponsorde prijzen in de afsluitende loterij waaraan alle tennissers automatisch meededen: nieuwe, blije eigenaren werden gevonden voor zo'n vijftienhonderd euro aan goederen. Waaronder de inhoud van een manshoge koelkast; voor 250 euro aan bier en wijn.
Naast de uiteindelijke prijswinnaars van het toernooi en van de loterij was er nóg een sportief hoogtepunt op de slotdag: Henk te Wil, tachtig jaren jong, werd door voorzitter Eric Jansen in het zonnetje gezet voor veertig jaar ononderbroken deelname aan het toernooi. Te Wil, club-boegbeeld en vele malen finalist en winnaar, moest deze editie helaas door een blessure zijn deelname staken na twee wedstrijden. Desondanks zwoer hij de aanwezigen er volgend jaar weer bij te zullen zijn, zijn dankwoord besluitend met: "Henkie komt terug!"
TV Didam blikt tevreden terug op een bijzonder geslaagde jubileum-editie van het Didams Dubbel Open, en kijkt reikhalzend uit naar het vijftigjarig jubileum van de club in 2020. Zo ook voorzitter Eric Jansen, die met de door hem gewonnen prijs (de inhoud van de koelkast) het saamhorigheidsgevoel nog eens aanjoeg: "Gooi maar open, die koelkast!" En de zon scheen nog lang over het tennispark.

Meer berichten