Mantelzorgconsulentes Elize Navis en Marja Lukassen. Foto: PR
Mantelzorgconsulentes Elize Navis en Marja Lukassen. Foto: PR

Bijeenkomst voor mantelzorgers

MONTFERLAND - Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In het kader van deze dag heeft het Steunpunt Mantelzorg van Welcom twee bijeenkomsten voor mantelzorgers georganiseerd: op dinsdagavond 17 september en donderdagmiddag 19 september. Dementie (waaronder Alzheimer) is een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen.

De belasting van mantelzorgers voor mensen met dementie is de afgelopen jaren toegenomen. Partners van thuiswonende naasten met dementie zijn het zwaarst belast. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse Dementiemonitor Mantelzorg van Alzheimer Nederland in samenwerking met onderzoeksinstituut NIVEL onder ruim 3400 mantelzorgers.

Verpleegkundige ouderenzorg
Dinsdagavond 17 september van 19.30 tot circa 21.00 uur in het Albertusgebouw Didam (Raadhuisstraat 3) komt Joke Koers, verpleegkundige ouderenzorg in het Doktershuis, vertellen over de ondersteuning die zij geeft aan mantelzorgers die zorgen voor naasten met dementie. Daarnaast gaat zij in op welke mogelijkheden er in Montferland zijn op het gebied van dementie-vriendelijk beleid. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Dementie en domotica
Donderdagmiddag 19 september van 13.30 tot 16.00 uur in het Albertusgebouw Didam (Raadhuisstraat 3) belooft een informatieve en leerzame middag te worden. Zlimthuis gaat vertellen hoe men met slimme woonoplossingen kan zorgen voor een veilige en comfortabele woning. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om contacten te leggen met andere mantelzorgers en ervaringen uit te wisselen. Of om gewoon een praatje te maken.

Meer informatie
Mantelzorgers zijn van harte welkom tijdens deze avond. Aanmelden is niet nodig en koffie en thee staan klaar. Voor vragen over deze bijeenkomsten of meer informatie over Mantelzorgondersteuning kan men contact met de mantelzorgconsulentes van Welcom: Marja Lukassen of Elize Navis via de medewerkers van de Welzijnslijn van Welcom via 0316-292828 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) of kijk op www.iedereenwelcom.nl.

Meer berichten