Loopgraaf in het bos. Foto: Natuurmonumenten/Geurt Besselink
Loopgraaf in het bos. Foto: Natuurmonumenten/Geurt Besselink

Loopgraven in het Bergherbos

MONTFERLAND - Op zondag 15 september kan men met de boswachter van Natuurmonumenten door het Bergherbos (Montferland) wandelen. Daar waar er nog sporen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog te vinden zijn. Deze prachtige wandeling voert over de heide, langs de spreng en monumentale bomen door het grensgebied Nederland/Duitsland en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden kan alleen vooraf, via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice, 035-6559955. Deelname kost 5,00 euro per persoon voor leden van Natuurmonumenten en 8,00 euro per persoon voor niet-leden. Voor de wandeling is een goede conditie nodig, vanwege het stijgen en dalen over enkele flinke hellingen.

Loopgraven en vliegveld
Het Bergherbos heeft heel wat te bieden op cultureel gebied. Zo zijn er loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog en een schijnvliegveld uit de Tweede Wereldoorlog te vinden. In de Eerste Wereldoorlog was Nederland neutraal. Hoe kan het dan dat er toch loopgraven uit die periode in het Bergherbos liggen? Wandel met de boswachter mee en luister naar zijn verhalen.

Er op uit met de boswachter
In de Achterhoek kan men in het najaar nog vaker mee met een boswachter. Beleef de mysterie van de nacht, onderzoek paddenstoelen of ontdek het bijzondere veen. Kijk op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten en volg via Facebook Achterhoek- Natuurmonumenten.

Meer berichten