Kennismaken, kijken, proeven, luisteren, ervaren en deelnemen bij de verschillende demonstraties tijdens de open dag. Foto: R. Timmermans
Kennismaken, kijken, proeven, luisteren, ervaren en deelnemen bij de verschillende demonstraties tijdens de open dag. Foto: R. Timmermans (Foto: R.Timmermans)

Open dag bij Kunstwerk! Volksuniversiteit

ZEVENAAR - Op zondag 2 september houdt Kunstwerk! Volksuniversiteit Zevenaar haar jaarlijkse open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen welkom, jong en oud. Kom kennis maken, kijken, proeven, luisteren, ervaren en deelnemen bij de verschillende demonstraties en kleine workshops. Naast het bekende aanbod cursussen en workshops staan ook nieuwe activiteiten op het programma.

Nieuw tijdens de open dag zijn er onder andere demonstraties van 3D printen, drone vliegen en Arduino programmeren. Men kan hiermee een knipperlicht maken of een weerstation, maar er zijn meer mogelijkheden. Gedurende de cursus leert men hoe Arduino te kunnen programmeren, daarna kan men eigen projecten maken. Een voorbeeld is een automatische tuinsproeier, die alleen water geeft als het warm en zonnig is. Ook geven ze aandacht voor de taalcursussen. Een vreemde taal spreken namelijk verruimt het blikveld en opent nieuwe wegen. Of het nu gaat om een vakantie naar een ver land of om een nieuwe werkkring. Door het spreken van een andere taal vergroot men zijn mogelijkheden voor nieuwe contacten. De cursussen van de Kunstwerk! Volksuniversiteit zijn laagdrempelig en vooral praktisch ingesteld.

Dankzij de docent bloemschikken is het hele gebouw tijdens deze open dag prachtig en sfeervol in de bloemen gezet, de kookdocenten zorgen voor hapjes. Veel cursisten grijpen de open dag als kans om kennis te maken met de docenten. Vanaf de tweede helft van september gaan de cursussen van start. Er is keuze uit meer dan 200 verschillende activiteiten op het gebied van talen, kunst & cultuur, kunstzinnige vorming, persoonlijke ontwikkeling en informatica.


www.liemerskunstwerk.nl.

Meer berichten