Netje Berndzen Kniest op de Bühne in 1974. Op 21 september is ze er weer bij. Foto: PR
Netje Berndzen Kniest op de Bühne in 1974. Op 21 september is ze er weer bij. Foto: PR

Gala-avond Olde Waskuup Liedjes

's-HEERENBERG - Op 21 september vindt in het café en de zaal van Hotel Heitkamp het evenement 'Olde Waskuup Liedjes' plaats.Tijdens deze gala-avond staan er maar liefst dertig klassiekers op het programma. Ook zijn er ruim veertig artiesten die zich voorbereiden op deze avond. De dresscode is het liefst gala.

Carnavalsvereniging d'Olde Waskupen uit 's-Heerenberg kent een zeer rijke historie. De in 1955 opgerichte vereniging heeft ieder jaar twee pronkzittingen waar naast dans en buuts natuurlijk ook veel aandacht besteed wordt aan muziek en zang. Steeds vaker worden ook liedjes 'uut de olde doos' in de recente programma's van de pronkzittingen opgenomen. Dit wordt ook door de bezoekers terecht gewaardeerd. Ondanks dat er vele pareltjes bij deze voormalige carnavalskrakers zitten, zijn er nog veel meer mooie liedjes bij die onder de huidige carnavalsvierders niet meer bekend zijn. In 2016 is het idee geboren om deze liedjes een nieuw podium te bieden. Hiervoor hebben Hans Sloot, Antoine Booms en Hans te Booij de handen ineen geslagen.

Dagelijks krijgt men bij Hotel Heitkamp de vraag naar kaarten. Het is echter niet mogelijk om op bestelling kaarten te reserveren. Een kaart is alleen te verkrijgen op zaterdag 24 augustus vanaf 20.00 uur. Per persoon kunnen maximaal twee kaarten worden gekocht. De kosten zijn 11 euro per stuk, hierbij inbegrepen zijn de garderobe en een mooi 'meezingboekje'. De organisatie beseft heel goed dat, door de beperkte ruimte, het aantal kaarten zeer beperkt is en is zich er van bewust dat velen teleurgesteld zullen zijn wanneer men op 24 augustus hoort "we zijn uitverkocht". Op woensdag 18 september om 20.00 uur vindt het plaatsbespreken plaats, zoals men dat ook kent van de reguliere pronkzittingen.

Meer berichten