Inge Andrik (9) wandelt voor stichting VST

's-HEERENBERG - De 9-jarige Inge Andrik uit 's-Heerenberg is al ruim een maand bezig aan een challenge van Friends of Walking en Icepower. Op 1 juli begon ze aan deze uitdaging, waarbij ze in een jaar 1825 kilometer gaat lopen voor een goed doel: de Stichting Veteranen Search Team (VST). Ze hoopt veel geld op te halen.

De stichting VST is een efficiënt inzetmiddel om op gestructureerde wijze gebieden te doorzoeken. De ondersteuning bestaat uit de inzet van getrainde en gedisciplineerde manschappen met militaire achtergrond die gediend hebben in diverse crisisgebieden in de wereld. Daarnaast beschikt de stichting over een aanzienlijk aantal oud-politiebeambten waarmee de Stichting VST een uitstekende mix aan kennis en gedrevenheid in huis heeft om van grote meerwaarde te kunnen zijn in door politie gecoördineerde zoekacties.
Veel mensen noemen dat aantal van 1825 kilometers groot, maar Inge denkt daar anders over. Per dag zijn het er ongeveer vijf, en dat is maar een uurtje lopen. Dus wie zijn hond uit zou laten zit daar al bijna aan. En dan valt het erg mee. Bovendien loopt Inge, die al vanaf haar zesde jaar wandelt, veel tochten tot 30 kilometer per dag. Zo heeft ze de Achterhoekse Vierdaagse gelopen 3x 20 kilometer en 1x 30 kilometer. De jonge 's-Heerenbergse vindt het heerlijk om in de natuur te zijn en vindt het ook leuk om in verschillende plaatsen te wandelen zoals Amsterdam waar ze de City Walk heeft gelopen. Ook aan de Airborne-wandeltocht doet ze graag mee om zo respect te tonen aan de mensen die voor ons land gevochten hebben. Inge hoopt dat door haar voorbeeld veel mensen en liefst ook leeftijdgenoten meer naar buiten gaan om van de natuur te gaan genieten. Wie ook mee wil lopen kan zich aanmelden bij onderstaande website van Friends of Walking. Wie Inge wil sponsoren kan haar actie vinden op de site van Geef.nl.

www.friendsofwalking.com
www.geef.nl/nl

Meer berichten