P. Boerboom,R. Bosman en J. Hendricksen (vlnr) en zittend (vlnr): T. Luiking, A. Folmer en G. Jansen.
P. Boerboom,R. Bosman en J. Hendricksen (vlnr) en zittend (vlnr): T. Luiking, A. Folmer en G. Jansen. (Foto: )

KWF bedankt de jubilarissen en zoekt nieuwe vrijwilligers

DIDAM - De KWF-afdeling Montferland heeft dinsdag 30 juli enkele leden gehuldigd voor hun trouwe inzet voor het fonds. Onder hen de heer A. Folmer en mevrouw G. Janssen uit Didam. Zij waren maar liefst veertig jaar lang de drijvende kracht achter de organisatie van de KWF-collecte in Didam.

Behalve dat A. Folmer en G. Janssen uit Didam in het zonnetje werden gezet voor hun jarenlange inzet voor het KWFzijn ook de dames J. Hendricksen, R. Bosman en A. Scholten gehuldigd, wegens hun zilveren jubileum als wijkhoofd/collectant. De heren T. Luiking en P. Boerboom kregen eveneens een onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor het KWF. De jubilarissen hebben samen met vele andere vrijwilligers ervoor gezorgd dat de KWF-collecte in Didam tot een jaarlijks succes leidde.

Nieuwe aanwas
KWF-afdeling Montferland is enorm trots op alle wijkhoofden en collectanten. Nu bovenstaande jubilarissen stoppen is deze afdeling met spoed op zoek naar nieuwe wijkhoofden en collectanten in Didam. Dit jaar is het zeventigjarig jubileum en daarom zou het heel jammer zijn als er in sommige straten in Didam niet gecollecteerd kan worden. KWF Montferland zoekt daarom mensen die een paar uurtjes in de eerste week van september willen helpen met het organiseren en collecteren.
Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 'vijfjaarsoverleving' van patiënten van 25 procent gestegen naar 64 procent. Dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling. Maar er valt nog veel werk te verzetten. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.

Wie als collectant of wijkhoofd een bijdrage wil leveren in Montferland krijgt volop ondersteuning vanuit het Montferlandse afdelingsbestuur. Mail voor meer informatie of om aan te melden naar vrijwilligers@kwf.nl of bel naar tel. 020-5700590.

Meer berichten