De plein air-schilderijen. Foto: Piet Elshof
De plein air-schilderijen. Foto: Piet Elshof (Foto: )

Zomerkunst in Liemers Museum wisselt

ZEVENAAR - De zomerexpositie in het Liemers Museum in Zevenaar gaat haar achtste week in en de eerste kunstwerken hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe serie van andere kunstenaars. De deelnemende kunstenaars zijn vooral afkomstig uit de Liemerse gemeenten Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar.

Door het grote aantal deelnemers, er waren ruim veertig aanmeldingen, verandert de samenstelling van de expositie elke drie weken. Deze week zijn de werken nog te zien van Mark van Maanen mede ten behoeve van de stichting Gaandeweg, de luchtlandschappen van Gien Vreeken, aquarellen van Toine Claassen, abstract werk van Arjan Janson, houtsculpturen van Jan van de Boom, kunstwerken van blik en hout van Sil Renjaan, werk van Dolf Oosterhof en Barbara Nooijen en het bijzondere borduurwerk van Reiny Esenbrink. Het werk van Piet Elshof is nieuw en een week later komen daar de werken van Wilma Minkman en de vijf leden van de familie Peelen bij.
De twaalf werken van Piet Elshof variëren van portretten tot plein air-landschappen. Hij schildert voornamelijk met acryl, maar ook met olieverf. Zijn plein air-landschappen maakt hij bij de schildergroep 'Pictura Gelria' en komen meestal in De Liemers tot stand. De getoonde schilderijen zijn ontstaan in Doesburg, Tolkamer, Oud-Zevenaar en Wijnbergen.

Gevarieerd
De leden van de familie Peelen groeiden op in de Liemers en waaierden vanaf de boerderij in de uiterwaarden uit over heel Nederland. Zij en hun kinderen verkenden en verkennen nu de wereld: Jan, Piet, Henk, Annelien en Maria Peelen. Zij ontwikkelden hun creatieve talenten, ieder op heel eigen wijze, en willen dit samen in het Liemers Museum laten zien. Het is een zeer gevarieerde verzameling van schilder-, teken- en assemblagekunst, patchwork, glas in lood en brons, waarin hun roots zichtbaar zijn.
Het Liemers Museum (Kerkstraat 16) is van dinsdag tot zondag van 14 tot 17 uur geopend. Entree vanaf 18 jaar 4 euro, met Museumjaarkaart gratis. Informatie op onderstaande website of via tel. 085-0409971.

www.liemerskunstwerk.nl

Meer berichten