Het Schuttersgilde Loil Vooruit. Foto: PR
Het Schuttersgilde Loil Vooruit. Foto: PR

honderd-jarig schuttersgilde Loil-Vooruit viert schuttersfeest

DIDAM - Vanaf zaterdag 20 juli viert het honderd-jarige schuttersgilde Loil-Vooruit het schuttersfeest. De volgende activiteiten staan op de planning:

Zaterdag 20 juli start het keurkorps vanaf 20.00 uur met een gezellige avond in de feesttent op het kerkplein. Op deze avond worden ook de jubilarissen van het keurkorps gehuldigd. Zondagmorgen 21 juli om 09.00 uur is de traditionele schuttersmis met aansluitend de sacramentsprocessie. Na afloop is er een optreden van de majorettes en een vendelhulde voor alle belangstellenden op het kerkplein. Zondagmiddag om 12.30 uur is het vertrek vanaf de feesttent voor het ophalen van de schutterskoningspaar Waldo & Maureen Wijnholts, ruiterkoningspaar Geert en Miep Scheerder, jeugdkoningin Mirthe Scholten en jeugdkoning Sven van de Peppel. Aansluitend wordt er een bezoek gebracht aan de schuttersboog aan de Holthuizenstraat. De majorettes nemen vanaf 14.30 uur deel aan het gezamenlijk majorette optreden op het gemeenteplein in Didam. Om 16.00 uur neemt schuttersgilde Loil-Vooruit deel aan het gezamenlijke defilé van de zeven schutterijen op het gemeenteplein in Didam. Op de terugweg vanuit Didam wordt een bezoek gebracht aan de schuttersboog in de Schuttersstraat. Zondagavond start om 20.00 uur het schuttersbal in de feesttent met om 20.30 uur de huldiging van de leden die 25, 40, 50 en 60 jaar lid zijn. Maandagmorgen 22 juli om 8.15 uur is het vertrekt vanaf de feesttent voor het ophalen van de koningsparen met aansluitend een bezoek aan de schuttersbogen aan de Doesburgseweg en de Wehlseweg. Om 12.00 uur is er een gezamenlijke lunch op het kerkplein. Om 13.00 uur starten de wedstrijden om de koningstitels en de kinderspelen. Vanaf 15.00 uur wordt begonnen met het kampen bij het ringrijden en de schietwedstrijden.
Alle wedstrijden worden gehouden op het feestterrein rondom de kerk in het centrum van Loil. De huldiging van de nieuwe koningsparen zal omstreeks 17.00 uur plaatsvinden. Maandagavond start om 20.00 uur het schuttersbal in de feesttent op het kerkplein met om 20.15 uur de prijsuitreiking en huldiging van de nieuwe koningsparen. Om 00.30 uur eindigt het schuttersfeest van 2019. Dinsdag 23 juli wordt vanaf 10.00 uur opgeruimd met aansluitend het vat leeg maken bij Café de Papegaai.

Meer berichten