Een ree in het bos. Foto: Ben Walet
Een ree in het bos. Foto: Ben Walet

Op zoek naar reeën in het Bergherbos

MONTFERLAND - Op maandag 29 juli kan je mee met de boswachter van Natuurmonumenten op zoek naar reeën. Tijdens de wandeling door het Bergherbos hoor je verhalen over de reeën die hier leven. Het zijn schuwe dieren, die vaak pas tegen de avond tevoorschijn komen. Hoe ze leven, wat ze eten, wie hun vijand is en wat ze tijdens de nacht beleven, ontdek je tijdens deze wandeling. In deze periode van het jaar zijn de reeën bronstig en maak je meer kans ze tegen te komen. Er kan geen garantie gegeven worden dat je daadwerkelijk reeën ziet, maar de gids weet wél de beste plekken om op zoek te gaan naar hun sporen.

Niet alleen reeën voelen zich thuis in het Bergherbos. Ook voor andere schemergasten is dit afwisselende landschap een prima leefgebied. Een ontmoeting met fladderende vleermuizen of een overvliegende uil.

De twee uur durende tocht gaat door het prachtige Bergerbos en begint om 19.30 uur. De kosten bedragen 7 euro per persoon voor leden van Natuurmonumenten. Voor niet-leden zijn de kosten 10 euro per persoon. Kinderen die lid zijn van OERRR betalen 5 euro per persoon. Kinderen die niet lid zijn betalen 5 euro per persoon. Tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten. De tocht is geschikt vanaf 8 jaar. Vergeet vooral je verrekijker niet.

Voor meer informatie kan je kijken op www.natuurmonumenten.nl. Of je kan op Facebook kijken: Achterhoek-Natuurmonumenten.

Meer berichten