Robin van Oldeniel. Foto: Kevin Westerik.
Robin van Oldeniel. Foto: Kevin Westerik. (Foto: )

Motocross in Hummelo

HUMMELO - Op zondag 14 juli houdt Motorsportvereniging TCD Hummelo, het motocrosscircuit 'de Heksenplas'. Deze motocrosswedstrijden tellen mee voor de landelijke competitie. Er wordt gestreden in vijf klassen: 125cc, 250cc, 500cc, zijspan/quads Youngsters en quads Junior.

In alle klassen is de strijd spannend. Bij de 125cc staat Remco Doornwaard (uit Gennep) 42 punten voor op Klaas Hofstede (Staphorst). Aangezien er per manche vijftig punten te verdienen zijn, is er nog niets zeker. Derde staat hier Twan Wijlens (met vijftig punten minder dan Klaas). Clubleden Bjorn Berendsen ( uit Hengelo, achtste), Thijs ten Have (uit Zieuwent tiende) en Mees van Lenning ( uit Zelhem, twaalfde) hopen hun kennis van het thuiscircuit maximaal uit te buiten. Ook wil Maureen Zweers (uit Joppe), clublid en een van de weinige dames in het deelnemersveld, haar huidige achttiende positie in de stand flink verbeteren.


Ook in de 250cc-klasse zijn de verschillen in de top klein. Aan kop gaat clublid Robin van Oldeniel (uit Eefde) met een voorsprong van 21 punten op Dennis van Wordragen (uit Bleiswijk). 24 punten daarachter volgt Bryan de Jong ( uit Harfsen).
In deze klasse prijkt een flink aantal clubleden die zich voor eigen publiek maximaal zullen willen manifesteren: Gabriel Kasten (uit Lichtenvoorde, vijfde), Ruben Koskamp (uit Zelhem, zesde) en Hessel Danen (uit Rheden, tiende). Lager in het klassement zijn nog te vinden Jeremy Markerink (uit Lobith), Marnik Janssen (uit Zelhem), Nick Leferink (uit Didam), Ionno Kuster (uit Doesburg), Bjorn Wismann (uit Vorden), Romack Bosker (uit Dieren), Thijs Bulten (uit Vorden), Juell Peeters (uit Zelhem), Mickey Lintsen (uit Tolkamer), Derek Joosten (uit Didam) en Jurgen Kaal (uit Wehl).
De mannen in de 500cc maken het helemaal spannend. Koploper Tristan Evers (uit Ede) heeft zes punten meer dan Rob Windt (uit Borgercompagnie), maar Rob heeft de laatste wedstrijden gewonnen en is duidelijk op jacht naar de koppositie. Brian List (uit Vlieland) is derde met 32 punten achterstand op Rob. Clubleden Kevin Wanders (uit Westervoort) en Ismo Wolsink (uit Hengelo) gaan ook voor verbetering van hun positie in het kampioenschap.

Jeugd
De jeugd heeft de toekomst en de jonge rijders verdienen het dan ook om wedstrijdervaring op te doen en zich aan het publiek te tonen. TCD Hummelo biedt de jonge zijspan- en quadrijders een kans zich in de kijker te rijden.
Op diverse punten langs het 1460 meter lange circuit zijn de prestaties van de deelnemers goed te volgen en kunnen ze ook aangemoedigd worden. Na afloop van de training en manches zijn de deelnemers te vinden in het vrij toegankelijke rennerskwartier. De entree bedraagt 5 euro per persoon voor een hele dag motocross in een mooie bosrijke omgeving. De trainingen beginnen om 9.00 uur en de wedstrijden starten om 12.00 uur. Het circuit 'de Heksenplas' is te bereiken via de Sliekstraat (N314), afslag Rozengaarderweg.

Meer berichten