Ervaringen met bijstand in gemeente Montferland

MONTFERLAND - FNV verzamelt via het meldpunt Montferland ervaringen van mensen die afhankelijk zijn ven een bijstandsuitkering. Het gaat om ervaringen met de gemeente.

De laatste tijd is veel te doen over slechte behandeling van bijstandsgerechtigden in de regio. In de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek is hierover zelfs een politieke crisis ontstaan wegens misstanden bij de gezamenlijke sociale dienst Laborijn.

Montferland heeft een eigen sociale dienst. De FNV ontving signalen dat zeker ook in deze gemeente veel te verbeteren is. Inwoners missen aandacht voor hun persoonlijke situatie en ontmoeten te weinig respect, vertrouwen en steun om zelf de weg naar goed en blijvend werk, met een behoorlijk inkomen, te kunnen vinden.

Deze signalen zijn ook opgevangen door het meldpunt van de vakbond. Melders reageren bijzonder omzichtig en angstig. Zij zijn als de dood dat aandacht voor hun wensen direct kan leiden tot straf, zoals een korting op de uitkering.
De FNV roept op ervaringen te blijven melden en garandeert een vertrouwelijke behandeling.

Het meldpunt is bereikbaar per mail op montferland@vereniging.fnv.nl. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur op 06- 38674811. Inspreken op de voicemail kan ook.

Meer berichten