Culturele middag door Cailey en Kayra

Gezellig samen aan tafel. Foto: PR
Gezellig samen aan tafel. Foto: PR (Foto: )

's-HEERENBERG - Belangstellenden konden afgelopen week kennismaken met mensen uit Turkije, Columbia, Costa Rica, Eritrea, Syrië, Kirgizië, Griekenland en Nederland tijdens een bijeenkomst in het Barghse Huus.

De twee 11-jarige meiden Cailey en Kayra hebben met ondersteuning van een jongerencoach van Welcom een geslaagde activiteit voor mensen met verschillende nationaliteiten op poten gezet. De meiden hebben in de voorbereiding het programma bedacht, een flyer ontworpen, een activiteitenplanning en begroting gemaakt en boodschappen gedaan. Een leerzaam traject dat ze met groot enthousiasme zijn aangegaan.
Dertig deelnemers hebben ze mogen verwelkomen. Zij hebben samen gerechten uit vijf verschillende landen gemaakt en hun eigen sprookjeswereld geschilderd. Kleurrijke bloemen, dieren en met name leven in vrijheid werden artistiek op het doek uitgebeeld.
De creativiteit en saamhorigheid is goed uit de verf gekomen.
Als afsluiting van de activiteit hebben aanwezigen met elkaar de overheerlijke gerechten gegeten. Stamppot andijvie, baklava (Turkije), Alitcha Birsen (Eritrea), maisbrood (Costa Rica) en Fattoush (Syrisch). Dit alles werd mogelijk gemaakt door financiële steun van 'Ik ben Geweldig'.

Meer berichten