’t Peeske-aanvoerder Kiron Bosman in actie bij Ulftse Boys. Bron: Ulftse Boys
’t Peeske-aanvoerder Kiron Bosman in actie bij Ulftse Boys. Bron: Ulftse Boys

Het elftal van Kiron Bosman

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Door Roel Tomassen

Naam: Kiron Bosman
Woonplaats: Beek
Geboortedatum: 6 april 1997

Club en positie
Het vaakst sta ik centraal op het middenveld bij 't Peeske. Als de nood aan de man is, kan ik ook als laatste man of op de backposities spelen. Het liefst ben ik middenvelder, omdat ik dan mijn drang naar voren kwijt kan. Afgelopen seizoen was ik ook aanvoerder. Met 22 jaar de band al dragen, is vrij bizar. Aan de andere kant, dit was alweer mijn zesde seizoen bij het eerste. Ik was er vroeg bij. Zo jong al aanvoerder zijn, vind ik eervol.

Familie
Ik woon bij mijn ouders, Fred en Linda. Mijn zus heet Shanti en mijn broertje Milan. Ik ben vrijgezel. Haast om een relatie te krijgen, heb ik niet. Ik zie wel wanneer het op mijn pad komt.

Beroep
Derdejaars student Facility Management op het Saxion in Deventer. Ik heb twee bijbanen. Ik werk in de bediening bij restaurant De Bourgondiër en doe voorbereidend werk in de spuiterij van SPAN Finishing. Welke kant ik met mijn studie op wil, weet ik nog niet. Gelukkig heb ik nog anderhalf jaar om dat uit te vogelen.

Muziek
Met vrienden losgaan op house en dance vind ik lekker. Met mijn familie ga ik ook graag naar De Vrienden van Amster Live. Muziek in combinatie met gezelligheid, dan is het voor mij prima.

Hoogte- en dieptepunt
Het kampioenschap met 't Peeske in 2018 in de vijfde klasse was een hoogtepunt. Persoonlijk hoogtepunt is dat ik in het kampioensduel tegen Wolfersveen de belangrijke 2-1 scoorde. De degradatie een seizoen eerder vanuit de vierde klasse was een dieptepunt. Dat we terug op dat niveau dit seizoen net de nacompetitie zijn misgelopen, is jammer. Zeddam/Sint Joris was net iets beter en is zelfs gepromoveerd. Ze hadden meer ervaring dan wij.

Beste speler
Hij is niet de beste, maar mijn persoonlijke favoriet is Jan Vertonghen. In de B-junioren speelde ik als laatste man en dat deed hij destijds bij Ajax, mijn favoriete club. Ik droeg een shirt van hem, tja, dat schept toch een band. In het amateurvoetbal is Brian Smit de beste speler die ik heb ontmoet. Op een toernooi dribbelde hij laatst razendsnel iedereen voorbij. Ik denk dan: gozer, leer mij dat ook! Ik hoor dat Brian nu één van de betere is bij Concordia Wehl. Stiekem hoop ik dat hij terugkeert bij 't Peeske, maar dat is niet reëel. Hij kan nog een stapje hoger dan de tweede klasse.

Televisie
Actiefilms en Netflix. Prison Break en The 100 zijn kijktips. Ik kijk ook veel voetbal: van de Champions League tot Fox Sports. Maar uiteraard alleen als ik tijd over heb na het studeren, haha.

Social media
Facebook, Snapchat en Instagram. Ik kijk vooral wat anderen plaatsen, omdat het leuk is om up to date te blijven. Zelf post ik niet zo veel. Laatst toevallig een voetbalfoto op Insta. Mijn vrienden kregen direct een melding dat ik voor het eerst sinds lange tijd iets had geplaatst.

Angst
Met clowns heb ik helemaal niks. Ik wil niet bij zo'n figuur in de buurt komen. Naar films van Chucky ga ik echt niet kijken.

Vakantie
Frankrijk, Engeland, Turkije, dat soort Europese landen heb ik gezien. Ik wil sowieso een keer naar de USA. Dat beschouw ik als hét land van de wereld en daarom moet ik er heen. Maar eerst flink sparen.

Ambitie
Binnen nu en drie jaar wil ik met 't Peeske in de derde klasse spelen. We hebben een jong, talentvol team. Het is de club nog nooit gelukt om derdeklasser te worden. Hopelijk gaat deze lichting historie schrijven.

Meer berichten