Broederschap St. Antoniusgilde 'bij Kasteel Huis Bergh. Foto: PR
Broederschap St. Antoniusgilde 'bij Kasteel Huis Bergh. Foto: PR (Foto: )

Kermis Broederschap Sint Antoniusgilde

's-HEERENBERG - Het Broederschap Sint Antoniusgilde viert op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni kermis, voor het laatst bij De Peer. Heuglijk nieuws is dat tijdens de laatste ledenvergadering is besloten dan het lidmaatschap niet alleen meer aan mannen is voorbehouden. Achter de schermen wordt nu hard gewerkt om de statuten te veranderen zodat dames en jeugd ook daadwerkelijk lid kan worden van het gilde.

Dit jaar is voor de derde maal het schuttersfeest en dus voor de laatste maal in Grenscafé de Peer. Iedereen is van harte welkom.
Het programma begint op vrijdag 14 juni om 19.15 uur met het verzamelen, waarna men om 19.30 uur vertrekt naar Grand café de Snor voor vendelhulde en ophalen van de koning. De koningsvogel zal tijdens de mars mee gedragen worden. Aanwezig namens de gemeente Montferland is burgemeester Peter de Baat; de mars wordt muzikaal begeleid door Harmonie Crescendo. Om 19.45 uur vertrekt men naar Grenscafé De Peer, waar om 19.50 uur het openingswoord plaatsvindt, gevolgd door het dopen van de vogel en hijsen van de gildevlag. Van 20.30 uur tot 21.30 uur kan men inschrijven voor vogelschieten. Deelname is gratis en alleen mogelijk voor leden.

Op zaterdag 15 juni is om 08.45 uur het verzamelen bij cafetaria Litjes/ 't Olde Veld, van de presentatiegroep en van de leden die zich in hebben geschreven voor het vogelschieten; meelopen van ingeschrevenen is verplicht. Om 9.00 uur vertrekt men naar Grenscafé de Peer. Om 10.00 uur start het vogelschieten heren en dames. Er is nog mogelijkheid om in te schrijven voor deelname; dat kost dan vijf euro. Om 10.30 uur start het schieten voor de jeugd. Om 11.00 uur is er schietpauze. Om 12.00 uur worden het nieuwe koningspaar, de kermiskoningin en jeugdkoning geïnstalleerd. Van 13.30 tot 14.30 uur worden de bonnen uitgedeeld aan 65-plussers; gildeleden kunnen drie munten ophalen bij de vaandrig. Om 15.00 uur eindigt het middagprogramma.

Meer berichten