Gratis workshops Rupsje Nooitgenoeg bij muziekschool

's-HEERENBERG/DOETINCHEM - De gratis workshops Rupsje Nooitgenoeg (voor kinderen 4-7) zijn op 15 juni te volgen in de vestigingen in 's-Heerenberg en Doetinchem van de Muziekschool Oost-Gelderland.

Tijdens het Open Huis van Muziekschool Oost-Gelderland op 15 juni staan er twee gratis workshops 'Rupsje Nooitgenoeg' op het programma. In vestiging Doetinchem vindt de workshop plaats van 10.45 tot 11.15 uur en in vestiging Bergh in 's-Heerenberg van 14.30 tot 15.00 uur. Beide workshops worden gegeven door Marion Stokman. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.

Rupsje Nooitgenoeg is een interactieve workshop voor kinderen van 4 -7 jaar uit de cursus 'Muziek met een verhaal' naar het gelijknamige prentenboek, geschreven door Eric Carle. Marion Stokman, docent Muziekschool Oost-Gelderland: "We gaan luisteren naar het verhaal van een rupsje dat nooit genoeg had. We kruipen zingend als een rups uit ons eitje, we trommelen zachtjes bij de eerste kleine pasjes en rappen op al het lekkers dat voorbij komt. Aan het einde van het verhaal dansen we op muziek, maar… dan zijn we inmiddels geen rupsjes meer!"

Muziek met een verhaal is één van de cursussen die Muziekschool Oost-Gelderland in haar programma 2019-2020 heeft voor kinderen. Muziek met een verhaal is een cursus van 6 lessen die speciaal is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. "Elke les wordt gebruik gemaakt van een nieuw prentenboek en een fris en actueel thema aangeboden. De kinderen worden meegenomen in een fantasievolle wereld waarin verbeelding en muzikale beleving nauw zijn verbonden. Ze maken al spelenderwijs kennis met aanvankelijke muzikale thema's als hoog en laag, hard en zacht. Zingen, spelen, dansen en vooral het plezier beleven, staan centraal", vertelt Marion Stokman.


www.muziekschooloostgelderland.nl

Meer berichten