Het levende standbeeld van schilder Rembrandt. Foto: PR
Het levende standbeeld van schilder Rembrandt. Foto: PR (Foto: vanderkamp)

'Ook amateurs, jong en oud, kunnen zich inschrijven'

Living Statues tijdens feestweekend Catharinastraat

Door John van der Kamp

DOETINCHEM – Dit jaar is het feest in de Catharinastraat van Doetinchem. De jongste winkelstraat van Doetinchem bestaat twintig jaar en dit wordt gevierd met verschillende festiviteiten in het laatste weekend van juni, waaronder de Living Statues met professionals en een contest voor jong en oud.

Op zondagmiddag 30 juni zijn er drie professionele standbeeld-acts te bewonderen. 'Rembrandt', de grootmeester himself, toont zijn talent ook in de Catharinastraat. Hij heeft het erg druk met het bestuderen en naschilderen van zijn modellen, alleen blijven ze moeilijk stil staan. Met een ondeugende knipoog laat het 'Melkmeisje', de bonte boerin, zich bewonderen. Een ode aan het boerenleven van weleer! Ze boent en schrobt en giet haar emmer en melkbus leeg. Regelmatig rust ze even uit, strekt ze haar vermoeide lijf en geeft ze het zware werk uit handen aan haar publiek. 'Wat Schaft De Pot' is de derde statue-act. Vol interactie en humor. Een niet van echt brons te onderscheiden beeld aan tafel. Een mysterieus dampende pan. Wie tast toe?

Voor wie als levend standbeeld wil optreden is dit dè kans! Tijdens dit weekend organiseert 'Catharina-Walstraat 20 Jaar' de eerste Doetinchemse Living Statues Contest 2019. Jong en oud kan zich hiervoor inschrijven. Er zijn twee categorieën. Op vrijdagmiddag 28 juni start de jeugd vanaf 8 tot en met 16 jaar. De Doetinchemse Living Statues contest wordt op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni vervolgd voor de volwassenen. Het meest ludieke, professionele of kunstige standbeeld in elk categorie ontvangt een prijs en natuurlijk eeuwige roem, omdat je immers de eerste bent in wat hopelijk een lange rij van winnaars over de jaren zal worden.

Inschrijven als levend standbeeld voor de eerste Doetinchemse Living Statues kan door een e-mail te sturen met vermelding van naam, adres, leeftijd, telefoonnummer, voorkeur datum/tijd van het optreden en welke uitbeelding, naar de organisatie, info@lkkrdoetinchem.nl. Op basis van inschrijvingen wordt een selectie gemaakt.
Voor meer informatie: https://www.facebook.com/LivingStatuesDoetinchem/.

Meer berichten