Wandelen door het prachtige landschap . Foto: PR
Wandelen door het prachtige landschap . Foto: PR (Foto: )

IVN-wandeling van de berg naar de rivier

MONTFERLAND - Een wandeling, georganiseerd door de IVN Werkgroep Montferland, die de wandelaars voert van de berg naar de rivier wordt gehouden op zondagmiddag 2 juni vanaf 13.30 uur. Het is een grensoverschrijdende en rolstoelvriendelijke wandeling die begint vanaf de parkeerplaats aan de B8 in Elten (D) ter hoogte van het adres Am Moddeich 1, 46446 Emmerich am Rhein, Duitsland.
De coördinaten van deze parkeerplaats zijn: 51.860938, 6.183988.

De IVN-werkgroep nodigt liefhebbers uit mee te gaan wandelen in de uiterste noordoost punt van de Gelderse Poort tussen de Eltenberg en de Rijn. Een gebied op de grens tussen Nederland en Duitsland.
De deelnemers wandelen langs oude rivierbeddingen en bloeiende tichelgaten, restanten van de eeuwenoude baksteenindustrie.
De flora en de fauna in de uiterwaarden van de Rijn komt aan bod en de gidsen vertellen hoe de ijstijden dit gebied gevormd hebben en waardoor de langgerekte stuifduinen zijn ontstaan. Over verdwenen dorpen en kastelen, door het woeste water van de Rijn opgeslokt. Te zien zijn de overblijfselen van wat ooit belangrijke transportroutes waren en vertellen over oorlogen en verraad, over smokkelaars en tollenaars.

Voor meer info: Rob van den Dikkenberg, tel. 06 34091373

Meer berichten