De vorige edities van Wunderland Kalkar on Wheels trokken steevast veel bekijks. Foto: PR
De vorige edities van Wunderland Kalkar on Wheels trokken steevast veel bekijks. Foto: PR

Wunderland Kalkar on Wheels doet Netterden en 's-Heerenberg aan

KALKAR/'s-HEERENBERG/NETTERDEN - Wunderland Kalkar on Wheels gaat zaterdag om 10.00 uur van start vanaf het Duitse pretpark. Een konvooi van vrachtwagens waarin de cabines, behalve de chauffeurs, ook -deels zeer zieke- kinderen zitten, die vol trots meerijden. Om deze jonge bijrijders draait het deze dag, waarvoor het idee ooit ontstond in 's-Heerenberg. Voor hen betekent deze leuke dag een krachtige boost na bijvoorbeeld een verblijf in het ziekenhuis. Het zijn patiëntjes van onder meer het kinderkankerziekenhuis in Düsseldorf (D) of van de Nederlandse stichting Happy Smile en aanverwante stichtingen. De trucks trekken door de grensregio langs verscheidene grotere en kleinere plaatsen, waaronder Netterden (verwacht rond 11.05 uur) en 's-Heerenberg (11.40 uur) aan de Nederlandse kant van de grens. Hoe leuk zou het zijn dat er langs de route veel mensen deze kanjers zouden toejuichen.

Het routeschema is ongeveer als volgt: Wunderland Kalkar (10.00 uur); Wissel (10.03 uur); Grieth (10.05 uur); Emmerich (Rheinbrücke, Rheinpromenade, 10.30 uur); Netterden (11.05 uur); ´s-Heerenberg (centrum, omstreeks 11.40 uur); Grieth (12.25 uur); Wissel (12.30 uur) Kalkar (Marktplatz om 12.45 uur); Hönnepel (12.55 uur); Wunderland Kalkar (13.00 uur).

Terug in Wunderland Kalkar is er op het pretpark- en beursterrein een groot 'Truckersfestival' (met showtrucks en demonstraties en met live muziek van Willem Barth, Willi Girmes, Tinus Hoekstra, Michel Wolsink, Winni Biermann & Sarah Hübers. Deze dag wordt ook gebruikt om geld in te zamelen voor goede doelen, waaronder het Düsseldorfse ziekenhuis en stichting Happy Smile.

.

Meer berichten