Etten-trainer Ruud Pastoor en assistent Wim Beernink tussen de jeugdige talenten van vv Etten JO11, JO13 en MO13. Foto: John van der Kamp
Etten-trainer Ruud Pastoor en assistent Wim Beernink tussen de jeugdige talenten van vv Etten JO11, JO13 en MO13. Foto: John van der Kamp (Foto: )

Etten nog maar vier punten verwijderd van titel

ETTEN – Nog vier punten is vv Etten verwijderd van de titel in 5C. Concurrent Meddo heeft evenzoveel punten, maar het team van trainer Ruud Pastoor en assistent Wim Beernink hebben nog een wedstrijd tegoed. Zondag speelt Etten thuis tegen Ajax Breedenbroek en is Meddo vrij. Op de laatste speeldag wacht de uitwedstrijd tegen Bredevoort. Mocht zondag de volle winst worden behaald heeft Etten in Bredevoort aan een puntje genoeg. Maar de koploper wil daar nog niet aan denken.

Door John van der Kamp

"We hebben nog wat goed te maken tegen Breedenbroek. In de eindfase gaven we twee doelpunten weg. Twee punten te weinig", herinnert Ruud Pastoors hoe zijn team in Breedenbroek een riante 2-0 voorsprong uit handen gaf. Zijn assistent Wim Beernink weet nog precies wat er toen fout ging. "Tot een kwartier voor tijd was het een goede wedstrijd van ons. De organisatie viel weg. De tegenstander schoof wat door en we reageerden er niet goed op als ploeg. Wat ons daar gebeurde, is ons daarna niet meer gebeurd", aldus Wim Beernink, die alweer vijf jaar assistent is bij de hoofdmacht van Etten en begon in de tijd toen Patrick Visser de trainer was.
"Ajax Breedenbroek is de enige ploeg waar we nog niet van hebben gewonnen. Het zou mooi zijn als we zondag de punten pakken, dan hebben we van alle ploegen een keer gewonnen. Dat is wel een mooi statistiekje. Thuis zijn we sterk. Op de eerste thuiswedstrijd na, hebben we hier alles gewonnen. En we spelen op dit moment ook wel goed", concludeert Pastoor, die voor zondag 'alles aan boord heeft'. "We kunnen keuzes maken en we hebben goede wissels."
De trainer is tevreden over de speelwijzeontwikkeling van zijn ploeg. "Afgelopen zondag hebben we met 2-0 gewonnen bij Westendorp. De wedstrijd was goed en ook het tempo was goed. We zijn absoluut niet in de problemen gekomen. Zulke wedstrijden, waarin je gewoon de baas bent, speel ik graag. Winnen en een goed gevoel aan over houden. Op de training gaat het ook subliem. Beter kun je het als trainer niet wensen. Maar dat was vanaf begin af aan al zo. Het enthousiasme is groot met een leergierige groep, die graag vooruit wil en wil leren en een stap hogerop wil. Ik vind wel dat zij daaraan toe zijn. Het zou mooi zijn als ons dat lukt. Dan kun je weer verder ontwikkelen en nieuwe stappen maken."

Laatste speeldag
Concurrent Meddo maakte zondag opnieuw geen fout en de titelstrijd in 5C zal op de laatste speeldag beslist gaan worden. "Zondag kunnen we het sowieso niet beslissen. Het komt op de laatste wedstrijd aan. Ik ben ervan overtuigd dat we die vier punten halen. Meddo laat geen punten liggen. Zoals we de laatste wedstrijden spelen zie ik de wedstrijd tegen Ajax Breedenbroek met vertrouwen tegemoet. We creëren kansen en geven weinig weg. Maar we zijn gewaarschuwd, want Breedenbroek heeft ook vertrouwen getankt, want zij hebben ook zondag gewonnen", aldus Wim Beernink.

Hij merkt op dat Pastoor altijd vanuit de organisatie wil blijven voetballen en telkens de vaste dingen blijven doen. "Ruud leert ze geduld te hebben en niet de drang te hebben om binnen vijf minuten de wedstrijd naar je toe te willen trekken. De groep is hierdoor volwassener geworden en dit past ook beter. Ze gaan goed om met wedstrijdspanning. Dat is mooi om te zien."
Organisatorisch gaat het de dorpsclub voor de wind. Vorig jaar heeft een voormalig A-juniorenteam de plaats van het vierde seniorenteam ingenomen en voor het aankomende seizoen komt er zelfs een extra team bij op zondag. "Er komen mensen hiernaar toe die willen voetballen. Een groep jongens heeft gekozen voor Etten om samen op zondag in het vijfde te gaan voetballen. En dat is supermooi om mee te maken. De sfeer is goed, we hebben een pas verbouwde kantine en de mensen komen graag in de kantine", laat Beernink weten. Pastoor heeft het over een 'vliegwieltje', dat moet gaan lopen. "In dat 'vliegwieltje' moet tijd en energie worden gestopt. En dat gebeurt ook bij deze club. De staf wordt uitgebreid. We hebben hier geen bestuur dat achterover leunt, maar dynamisch is en verder kijkt dan z'n neus lang is. En dat is prettig voor een trainer. De mogelijkheden worden gecreëerd om tot een stabiele vierdeklasser uit te groeien", vult Pastoor aan. Hij hoopt dat zowel Etten als Meddo gaat promoveren naar de vierde klasse. "Met Meddo zijn wij de ploegen die subliem voetballen in deze klasse met een ongekend aantal punten én doelpunten. Het zou jammer zijn als wij of Meddo het niet redden. Beide ploegen hebben het absoluut verdiend en zijn een verrijking voor de vierde klasse", meent Pastoor.

Zover is het echter nog niet. De eerste horde voor de mannen van Pastoor en Beernink is zondag thuis tegen Ajax Breedenbroek. Bij winst staat Etten op de drempel van de vierde klasse.

Meer berichten