Muzikanten uit regio vieren met Abraham Robert Wijnands

SILVOLDE/EMMERICH - Sinds 25 jaar bestaat de baJAZZo Bigband Emmerich uit twintig enthousiaste muzikanten uit Kleef, Wesel en de Achterhoek. Het repertoire bestaat uit hedendaagse bigband swing, rustige ballades, rock, latin en funk. De bigband ontwikkelde zich uit een kleine groep muzikanten, die begonnen op de zolder van de familie Bohm uit Haldern. De jonge bigband stond onder leiding van Robert Wijnands, destijds student aan het conservatorium in Enschede. Aan hem is het te danken, dat deze geweldige bigband noch bestaat. Sinds 2007 staat de bigband onder leiding van Christian Mallach.

Niet alleen de bajazzo Bigband viert dit jaar haar jubileum, maar ook Robert Wijnands wordt in dit jaar vijftig. Zijn leven bestaat voornamelijk uit muziek en dit wil hij op deze avond met heel veel mensen delen. Zo is het idee voor dit concert ontstaan waarbij al zijn muzikale vrienden zijn uitgenodigd: Trio Saffier (Pauline Jansen, Ben Simmes, Robert Wijnands), het Euregio Saxofoonkwartet (Gerben Berger, Boris Jansen, Robert Wijnands, Jörg Hemker) en een samenstelling uit vier harmonieorkesten (Harmonie Volharding Stokkum, St. Caecilia Megchelen, St. Radboud Silvolde en het Halderner Blasorchester) onder leiding van Robert Wijnands.

Het concert is op 11 mei en begint om 19.00 uur in het Stadttheater in Emmerich. Kaartjes voor dit eenmalige concert zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Stadttheater Emmerich (tel. +49 - 2822 752000).


Meer berichten