Un Amour Impossible is te zien in Filmhuis Barghse Huus. Foto: PR
Un Amour Impossible is te zien in Filmhuis Barghse Huus. Foto: PR (Foto: )

Un Amour Impossible in Filmhuis Barghse Huus

's-HEERENBERG - Filmhuis Barghse Huus draait op dinsdag 7 mei om 13.30 en 20.00 uur de Franse film Un Amour Impossible. Een ontroerend en teder familiedrama over de jarenlange strijdt van Rachel om haar dochter erkend te krijgen. Tickets à 7 euro zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl.

Frankrijk, jaren vijftig. Rachel heeft een baan als typiste. Op een dag ontmoet ze de charmante Philippe, een intellectueel van gegoede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, ondanks het feit dat Philippe duidelijk maakt dat hun relatie geen toekomst heeft vanwege de grote klassenverschillen. Philippe weigert hun dochter te erkennen en trouwt met een ander. Wanneer hij na meer dan tien jaar eindelijk toegeeft en zijn vaderrol serieus neemt, heeft dat voor alle betrokkenen onvoorziene en ingrijpende gevolgen.

Virginie Efira en Niels Schneider vertolken de hoofdrollen in dit meeslepende drama van Catherine Corsini naar de gelijknamige roman van Christine Angot. Corsini schrikte na het boek gelezen te hebben in eerste instantie terug voor adoptatie, omdat het haar onmogelijk leek een heel leven binnen twee uur te vatten. Ook was er de moeilijkheid om een actrice zowel een 20-jarige als 40-jarige vrouw te laten spelen en de vraag hoe gevoelige hedendaagse sociale en familiale thema's aan te snijden. Maar daarin schuilde juist de uitdaging. Bij belangrijke scènes liet ze zich inspireren door favoriete cinéasten als Jane Campion, Maurice Pialait, François Truffaut, Todd Haynes en Jacques Demy.

Meer berichten