In beweging voor de Nationale Diabetes Challenge. Foto: PR
In beweging voor de Nationale Diabetes Challenge. Foto: PR (Foto: )

Nationale Diabetes Challenge in Didam

DIDAM - Stichting Welcom, FeelGoodClub Aerofitt, de Buurtsportcoaches Didam en het Gezondheidscentrum Didam organiseren samen de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Montferland.

Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Daarom luidt de slogan dit jaar 'wandelen om te behandelen'. Dat gebeurt tijdens de Nationale Diabetes Challenge met z'n allen. Vanaf maandag 20 mei gaat men in Didam wekelijks samen wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met ieders niveau. Het is dus niet erg als men (nog) niet zo ver kan lopen.
In september wandelen de deelnemers samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Nationale Diabetes Challenge Festival in Den Haag. De organisatie vermoedt dat iedereen dan zeker 3 tot 5 kilometer zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.
Op maandag 13 mei is er een informatiebijeenkomst van 19.00 tot 20,00 uur in het Gezondheidscentrum Didam. Deelname is gratis en iedere deelnemers krijgt vanuit FeelGoodClub Aerofitt een wandeltest om het niveau te bepalen. Bij de startbijeenkomst ontvangt men een welkomstpakket.
Van tevoren aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan men mailen naar didam@aerofitt.nl of bellen met 0316-221621.

Wie alvast meer wil weten kan kijken op www.nationalediabeteschallenge.nl/Gezondheidscentrum. De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (www.BvdGF.org), een stichting die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Afgelopen jaren liepen er al duizenden mensen mee. Deze mensen werden aantoonbaar gezonder en gingen zich fitter en prettiger voelen.

Meer berichten