Kilder krijgt pannaveldje Tolhoek

De leden van de werkgroep op het pannaveldje Tolkhoek in Kilder. Foto: PR
De leden van de werkgroep op het pannaveldje Tolkhoek in Kilder. Foto: PR (Foto: )

KILDER - Op Koningsdag werd in Kilder het nieuwe pannaveld officieel en feestelijk geopend onder begeleiding van Muziekvereniging en Schutterij Sint Jan. Kinderen, ouders en belangstellenden stonden voor de start van de Koningsspelen op het nieuwe pannaveld en zagen hoe Juf Mandy de naam: 'Tolhoek' onthulde.

De Tolhoek is een plek voor jong en oud. Om elkaar te ontmoeten, om te sporten en te spelen. Het ligt tussen 't Kelrehuus en de accommodatie van SV Kilder en is daarmee toegankelijk en beschikbaar voor activiteiten vanuit de beide voorzieningen. Ook de basisschool Laetare wordt vaste gebruiker van de Tolhoek zodat de jeugd meer buiten kan bewegen. Met de Tolhoek is Kilder een prachtige voorziening rijker.

De werkgroep, bestaande uit Pim Elshof, John Engelen en Dini Burgers, heeft vanaf 2014 gewerkt aan het creëren van deze Ontmoetingsplek. Het is gefinancierd met verschillende subsidies, al heeft het ruim 3 jaar geduurd voordat de provincie over de brug kwam. Nadat tegen de laatste afwijzing bezwaar was aangetekend, werd toch een bedrag toegekend, al was dat veel lager dan aangevraagd. De werkgroep heeft het project bijgesteld, en daarna kon aan de aanleg worden begonnen.

Veel vrijwilligers werkten dagenlang mee aan het vele werk dat in de grond moest gebeuren zoals meerdere grondlagen, leidingen en drainagebuizen, et cetera. Aloys Berendsen had hierover de supervisie. Daarna werd het hekwerk en de verlichting geplaatst en het kunstgrasveld aangelegd. Ook plaatselijke sponsors droegen een steentje bij. Het resultaat mag er zijn.

De Tolhoek, bestemd en toegankelijk voor alle inwoners van Kilder; naast voetbal kan er ook basketbal, badminton en volleybal worden gespeeld. Het beheer en het veldmateriaal is in handen van SV Kilder. Even een telefoontje (06-30619004) of een mailtje (Tolhoek@svkilder.nl) en men heeft de beschikking over het veld met een bijpassend net.
Maar natuurlijk zal de Tolhoek vooral gebruikt worden door de jeugd van Kilder die na school en op vrije dagen samen een balletje wil trappen.
Om het zo toegankelijk mogelijk te maken zal SV Kilder nog de toegangspoort aanpassen zodat de Tolhoek door iedereen gebruikt kan worden van zonsopgang tot zonsondergang.

De Tolhoek in Kilder: een stuk versterking van de leefbaarheid in het dorp. Met het samenbrengen van sport, spel en cultuur, van elkaar actief ontmoeten.

Meer berichten