Tips voor het kopen van een motorhelm

Wanneer je een motorhelm gaat kopen, raak je al snel onder de indruk van het enorme aanbod. Er is zo'n groot aanbod, dat je wellicht niet weet waar je mee moet beginnen. In dit artikel lees je waar je op moeten letten tijdens het aankopen van een helm. Als eerste krijg je tips waar je op moet letten op het gebied van comfort, maar ook de aanvullende opties en het ventilatiesysteem wordt beschreven.

Comfort van de helm
Voor veel motorrijders is het comfort van de motorhelm de belangrijkste factor tijdens de aanschaf. Dit is niet meer dan logisch, want je draagt de helm veel uren tijdens het motorrijden. Een oncomfortabele motorhelm kan een motortocht een stuk minder leuk maken. Maar wat maakt een motorhelm comfortabel? Allereerst is er de pasvorm. Wanneer de pasvorm niet bij de vorm van jouw hoofd past, zit de helm niet comfortabel. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste maat motorhelm hebt.

Tegenwoordig kan je online een motorhelm bestellen, door vooraf de omtrek van je hoofd te meten. Heb je een te grote helm, dan gaat de helm schuiven en zit deze niet lekker. Vaak zit een helm in het begin nog wel een beetje strak, omdat deze zich nog moet aanpassen naar de vorm van je hoofd.

Daarom is het verstandig om een motorhelm niet met iemand anders te delen, want dan verandert de pasvorm naar het hoofd van iemand anders. De binnen voering kun je makkelijk uit de helm halen om te wassen, wat zeker nodig is voor de hygiëne van de helm. In dit artikel van Motozoom.com lees je meer over het schoonmaken van je motorhelm.

Tot slot bepaalt de kinband ook een groot deel van het comfort. Het is niet alleen belangrijk dat je deze makkelijk los kan halen, ook met motorhandschoenen aan, maar ook dat deze niet irriteert.

Uiterlijk
Het uiterlijk van de motorhelm is ook een belangrijke factor bij het uitzoeken van een helm. Smaken verschillen, en daarom is het goed dat er zoveel verschillende motorhelmen zijn om uit te kiezen, zeker bij online webshops zoals Helmonline.nl.

Helmen zijn er in verschillende kleuren, maar ook met afdrukken van vormen, figuren of teksten. Sommige motorrijders willen een helm welke zo veel mogelijk opvalt, en anderen willen er juist één die bij de stijl van de motor past. Daarnaast zijn er verschillende typen helmen, welke zowel in functionaliteit als uiterlijk verschillen.

Aanvullende opties
Bij sommige motorhelmen heb je tegenwoordig de keuze uit verschillende aanvullende opties. Zo krijg je bij een motorhelm vaak ook een vizier met zonwering. Bij sommige helmen krijg je dit niet, waardoor je deze nog los moet bestellen. Veel helmen zijn voorbereid op het plaatsen van een Bluetooth communicatieset. Deze set moet je wel los kopen. Het voordeel van een Bluetooth communicatieset, is dat je hiermee tijdens het rijden je telefoon handsfree kunt opnemen, en duidelijker de navigatie-instructies hoort.

Goed ventilatiesysteem
Bij elke motorhelm zie je wel ventilatieopeningen zitten, maar toch zit er een verschil tussen de helmen. Bij sommige helmen zitten de in- en uitgangen op andere plaatsen, omdat deze een optimale luchtstroom door de helm geven. De makers van de helm hebben hierbij de luchtstromen door de helm gemeten, zodat ze zeker weten dat de luchtstroom overal komt en de juiste kant op

gaat. Dit is belangrijk om te zorgen dat zweetlucht wordt afgevoerd, en om te zorgen dat je een constante toevoer van buitenlucht hebt.

Meer berichten