Celliste Wytske is te gast bij Kleinkoor Vivente. Foto: Marije van den Berg
Celliste Wytske is te gast bij Kleinkoor Vivente. Foto: Marije van den Berg

Passieconcertreeks A Tender Light

REGIO - Jubilerend Kleinkoor Vivente biedt in de komende passietijd een aantal met zorg samengestelde sfeervolle passieconcerten. Gedurende een uur kunnen bezoekers luisteren naar een programma van liederen dat het koor a capella uitvoert. Als intermezzo laat Wytske Holtrop u genieten van een aantal meeslepende solo's op haar cello. Zij behaalde onlangs cum laude haar master aan de Haute École de Musique de Genève.

De jaarlijks terugkerende passieconcertreeks zijn dé concerten waarvoor Kleinkoor Vivente met veel betrokkenheid en plezier onder leiding van Annette Weterings repeteert. De lovende woorden van het publiek zijn altijd weer een aansporing voor de 23 zangeressen en zangers om het beste uit zichzelf te halen en hun toehoorders een overtuigend en waardevol uur luisterplezier te bezorgen.

Deze editie in het 25-jarig jubileumjaar van het koor draagt het thema 'A Tender Light'. Samen een moment van 'verstilling' ervaren: een moment waarop de tijd even stil lijkt te staan. Op het programma staan voornamelijk moderne werken zoals het ontroerende 'Good Night, Dear Heart', gecomponeerd door Dan Forrest en het al even mooie 'Even When He Is Silent' over hoop in donkere tijden van de Noorse componist Kim André Arnesen. Ook zijn meerdere prachtige werken van componist Paul Mealor te beluisteren, zoals het 'O Sanctissima Maria'.

Kleinkoor Vivente nodigt iedereen van harte uit voor een uur luistergenot. De toegang is gratis, hoewel de leden van Kleinkoor Vivente blij zijn met elke gift, zodat zij ook in de toekomst hun zangpassie met elkaar en het publiek kunnen blijven delen.

Kleinkoor Vivente is te zien en horen op 14 april in de St. Agathakerk in Harreveld, aanvang 19:00 uur. Op Goede Vrijdag, 19 april, treedt het koor op om 19:00 uur in de Stiftskirche St. Vitus in Hoch-Elten (Duitsland). Voor wie niet zo lang wil wachten kan al op 7 april, om 16:30 uur, terecht in de Barrockkirche St. Franziskus te Vreden-Zwillbrock (Duitsland), waar het koor een tot deze serie behorend 'Geistliches Konzert' voor een groeiende groep fans ten gehore brengt.

Meer informatie: www.vivente.harreveld.nl en www.wytskeholtrop.com.

Meer berichten