Het RSBG houdt een seniorenfestival in Kilder. Foto: Berten
Het RSBG houdt een seniorenfestival in Kilder. Foto: Berten (Foto: BERTEN)

Senioren Blaasorkest blaast dak van Kelrehuus met festival

KILDER - Het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap (RSBG) houdt op donderdag 11 april een seniorenfestival in het Kelrehuus in Kilder. De leden van RSBG zijn afkomstig uit de gemeenten Doetinchem, Bronkhorst, Oude IJsselstreek, Doesburg en Montferland.

Aan het festival nemen deel het Rhedens Senioren Orkest, het Senioren Orkest Liemers, Senioren orkest da Capo uit Vlijmen, Regionaal Senioren Orkest Luctor et Emergo uit Aalst (Gld) en de organiserende vereniging RSBG. Ieder orkest brengt een muzikaal programma van 45 minuten.
Deze dag zullen circa 200 senior muzikanten de meesten in de leeftijd van 65 tot ruim 90 jaar hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. De optredens zijn in de grote zaal van het Kelrehuus in Kilder en het RSBG opent het festival om 10.45 uur, daarna treden op het Rhedens Senioren Orkest om 12.00 uur, da Capo om 13.15 uur, het Senioren Orkest Liemers om 14.30 uur en de dag wordt afgesloten met een optreden van het orkest Luctor et Emergo van 15.45 tot 16.30 uur.
De muzikanten zijn vrijwel allen afkomstig uit harmonie of fanfare en hebben een regionaal orkest gevormd om hun hobby uit te oefenen. De orkesten staan allen onder leiding van een vakbekwame dirigent.
Het programma dat de orkesten spelen is gevarieerd koralen, musical, filmmuziek maar ook een mars of egeländer behoort tot het repertoire. De toegang is gratis en horeca is die dag aanwezig. Zo kan men genieten van koffie met gebak, maar ook van een snack of drankje.

Meer berichten