Antonia Brico (Christianne de Bruijn) in De Dirigent. Foto: Ray van der Bas
Antonia Brico (Christianne de Bruijn) in De Dirigent. Foto: Ray van der Bas (Foto: Ray van der Bas)

'De Dirigent' in Filmhuis Didam

DIDAM - Op vrijdag 22 maart en maandag 25 maart om 20.00 uur draait Filmhuis Didam 'De Dirigent'.

Amerika 1926: De Nederlandse Antonia Brico is als kind met haar adoptieouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Ze keert terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet.
Een prachtige film met een meeslepend verhaal, gebaseerd op het leven van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren '20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde.

Filmhuis Didam is te vinden in Meulenvelden, Waverlo 2 Didam. De entree is zeven euro; een Vriend Van betaalt vijf euro en voor kinderfilms is de entree vijf euro.


www.filmhuisdidam.nl

Meer berichten