Oscar-winnaar Green Book draait op de twintigste verjaardag van Filmhuis Didam. Foto: PR
Oscar-winnaar Green Book draait op de twintigste verjaardag van Filmhuis Didam. Foto: PR (Foto: )

Lustrumvoorstelling Filmhuis Didam met Green Book

DIDAM – Filmhuis Didam houdt op 13 april een jubileumvoorstelling ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan. De met een Oscar bekroonde film Green Book staat op deze vanwege het vierde lustrum feestelijke avond op de rol. En dat voor 4 euro.

Green Book is een Amerikaanse biografische roadmovie. Centraal staat de vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali) en zijn chauffeur en lijfwacht Tony Lip (Viggo Mortensen). Voor een tournee reizen ze samen door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids, The Green Book, die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte 'menselijkheden' en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.
"Maar we draaien niet alleen deze prachtige film", vertelt voorzitter Brigitte Huldman. Pianiste Sidika Bremer zorgt vooraf voor muzikale ondersteuning en in de pauze kruipt Anneke Lammers achter de piano. Anton Kraus van Wijnhuis Kraus verzorgt een wijnproeverij. Iedereen kan zijn exclusieve wijnen proeven in Waverlo in Meulenvelden, de thuishaven van het Filmhuis. Burgers van Diem verzorgt lekkere hapjes. Reserveren kan via www.filmhuisdidam.nl. "Vol is vol", benadrukt Huldman die binnenkort de voorzittershamer doorgeeft aan Marielle Horsting. De avond begint om 19.00 uur, de film om 20.00 uur.

Meer berichten