Western The Sisters Brothers draait  in filmhuis Barghse Huus. Foto: PR
Western The Sisters Brothers draait in filmhuis Barghse Huus. Foto: PR (Foto: )

The Sisters Brothers en de Shoplifters in Filmhuis Didam

DIDAM - Vrijdag 8 maart, 20.00 uur, draait in Filmhuis Didam de ongewone, zwart-komische western The Sisters Brothers. Op maandag 11 maart draait het Japanse drama de Shoplifters.

The Sisters Brothers
Het zijn merkwaardige helden, de broers Charlie en Eli Sisters. Niet bepaald het type broeierig zwijgende cowboy: ze gaan kletsend over de prairie. Sympathiek zijn ze niet te noemen: ze zijn lomp, uitermate gewelddadig en niet al te intelligent. Ondanks hun terechte reputatie als genadeloze killers zijn ze echter niet zo stoïcijns als je zou verwachten. Vooral Eli maakt zich druk over van alles en nog wat. Charlie verdrinkt zijn onrust in alcohol. Wanneer ze van hun mysterieuze opdrachtgever (Rutger Hauer) een nieuwe missie krijgen, ruziën ze eerst een tijdje over wie de baas is. Dat geruzie speelt net zo'n belangrijke rol in The Sisters Brothers als de jacht op Hermann Kermit, de wetenschapper die de broers te pakken moeten zien te krijgen.

Shoplifters
Hoe een gezin overleeft op de bodem van de samenleving, zonder vangnet. Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Osamu neemt haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis, zie de website. Entree 7 euro, 'Vriend Van' 5 euro. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.


www.filmhuisdidam.nl

Meer berichten