Tröske & Co op eenzame hoogte met The Sky is de Limit

Carnaval Mo-j Viere. Foto: Henk den Brok
Carnaval Mo-j Viere. Foto: Henk den Brok (Foto: )

's-HEERENBERG - The Sky is de Limit ging met de hoogste eer strijken tijdens de jaarlijkse grote carnavalsoptocht in Waskupenstad 's-Heerenberg. De groep Tröske & Co hadden een zeppelin die van tijd tot tijd tot grote hoogte steeg. 'Dat wödt wat', dachten ze langs de kant van de straten kijkend naar de vlaggetjes en de hoogte van de zeppelin inschattend. Maar die slingers werden keurig opgewipt en de wagen wachtte steeds het moment af tot inderdaad 'the sky the limit' was en de zeppelin met 'luchtfietsers' aan weerszijden klom naar indrukwekkende hoogte. Kachelhöltje, die als IJsbrand Nijhof als co-commentator fungeerde voor TV Gelderland, 'hiel d'r 'n stieve nek an aover'. Met 388 punten liet Tröske & Co de 'concurrentie' ruim onder zich.

Dat betekent niet dat de rest van de stoet het aankijken niet waard was, integendeel. Ondanks het druilerige weer was het een feest voor het netvlies. 'Gèèler wödt 't niet' van de groep Her en Der kreeg 345 punten in de beoordeling, goed voor de eerste prijs bij de grote groepen. Alleen de nummers 1 tot en met 3 bij de grote wagens, te weten Stökkums Wanhoop met 'Prins Berry uut 't Stökkemse gat, brink Rio naor Waskuepstad' (364), Wi-j zun Apetrots op Carnaval van T is Mis (348) en De Gouden Koets van Rob, Sonja en Iris met 346 punten, kwamen dichter in de buurt van Tröske & Co.

Bij de wagens met grote groepen wonnen de Kozakken met 'Nog 33 jr carnaval'. Bij de wagens met kleinere groepen vierde de groep Fiësta met hun Vikingen de winst. De categorie wagens met kleine groepen werd gewonnen door de creatie 'Wat bu-j 'n draak', La La La won bij de kleine groepen (zonder wagen) en bij de individuele - tot deelnemers in drietallen won -hoe kan het ook anders- de bende van 4. De BvV geet Hippisch!

Meer berichten