Marten Buiter. Foto: Marcel Krijgsman
Marten Buiter. Foto: Marcel Krijgsman (Foto: Marcel Krijgsman)

Vijf singer-songwriters in tweede voorronde Amphion Open

DOETINCHEM - Dinsdag 26 maart vindt de tweede voorronde plaats van Amphion Open 2019. Vijf singer-songwriters strijden voor een plek in de finale op 14 september. In de eerste voorronde op 5 februari traden vijf bands op. Fabulous Fifteen kreeg de meeste publieksstemmen en is daarmee door naar de finale. The Alternative kreeg een nominatie van de vakjury en hoort na de derde voorronde of zij door is. In de derde voorronde op dinsdag 14 mei staan acts in het genre dans en instrumentaal op het podium in De Gelderlander Zaal.

Amphion Open is hét event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt. Van singer-songwriter tot stand-upper en van goochelaar tot rockband: ieder talent heeft de kans zich waar te maken op het professionele podium van Schouwburg Amphion. De vijf acts zijn: De Kornuiten, Janna Baerends, Marten Buiter, Marise den Bakker en NoFake. Van iedere act volgt hieronder een korte omschrijving.
De Kornuiten past binnen het kader van singer-songwriter en kleinkunst en is afkomstig uit Arnhem. Songs met een knipoog, met een grap en met een verhaal. Het duo De Kornuiten zingt Nederlandstalige nummers in de stijl van Acda en De Munnik en Veldhuis & Kemper. De Kornuiten bestaat sinds twee jaar. Tom en Bas: "Al hebben we al wat leuke optredens gehad, Amphion Open wordt toch wel ons volgende hoogtepunt. De weg naar Carré wordt steeds korter. Het zou leuk zijn als we ooit worden binnengelaten!"

Janna Baerends komt uit Doetinchem. De vijftienjarige Janna kan muziek niet meer wegdenken uit haar leven. Ze zingt en begeleidt zichzelf hierbij op gitaar, piano of ukelele. De laatste tijd schrijft ze steeds vaker eigen nummers. Janna: "Ik vind het heerlijk om gewoon een beetje op mijn gitaar te tokkelen tot je een deuntje hebt dat wel goed voelt en je akkoorden hebt die mooi bij elkaar passen."

Ettenaar Marten Buiter speelt al sinds zijn achtste gitaar en een aantal jaar geleden begon hij met zingen. Al snel schreef hij eigen nummers en maakte hij bewerkingen van grootheden als Jimi Hendrix, Gary Clark Jr., Eric Clapton en anderen. Het repertoire is –naast het eigen werk- van Robin Ford tot Eric Gales, van Blues tot Jazz en van Rock tot Pop georiënteerd.

Marise den Bakker uit Baak begeleidt zichzelf op piano en gitaar. Raken, laten voelen en weer lachen, dat is wat de zeventienjarige Marise met haar publiek doet. Ze schrijft haar teksten in het Nederlands. Ze schrijft over de herkenbare onderwerpen die je tegenkomt in het dagelijks leven. Verdriet, hoop en met name het liefhebben. Ontspan en geniet van de teksten en melodieën.
NoFake is een akoestisch duo uit Zevenaar. NoFake is een akoestisch duo bestaande uit Sheila Gelens (zang) en Dirk de Graaf (gitaar). Ze bewerken classic rock nummers naar een akoestische uitvoering met veel fantasie en een geheel eigen arrangement. Daarnaast schrijven ze ook eigen werk. Sheila en Dirk verloren elkaar 16 jaar lang uit het oog toen hun band uit elkaar viel. Toen er eind 2016 even contact was, startte het duo onder hun oude bandnaam NoFake en timmert flink aan de weg met optredens.

De presentatie is in handen van Daniël Janssen. Juul van Gessel en Charles Droste tekenen voor de organisatie en de techniek wordt verzorgd door Sander Visser en Joris Besselink.
Voor deze show zijn nog kaarten beschikbaar. De entreeprijs bedraagt 12,86 euro. Aanvang is om 20.00 uur in De Gelderlander Zaal van Amphion. Online reserveren kan via www.amphion.nl of bel met de kassa van de schouwburg op 0314-376000 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur).

Meer berichten