Foto: Bibliotheek Montferland

Robot-workshop in Bibliotheek Didam

DIDAM - Volgende maand is in Bibliotheek Didam de allereerste workshop van het MaakLAB. Onder leiding van Marian Trommelen maken kinderen op een speelse manier kennis met programmeren en robotica.

In vier middagen gaan de kinderen aan de slag met de robots Dash en Dot. Deze robots kunnen praten, zingen en bewegen. Maar ze moeten ervoor gaan zorgen dat de robots doen wat de kinderen bedenken. De deelnemers aan de workshop leren stap voor stap de robots besturen. Ze ontwerpen zelf een hindernisbaan die hun robot alleen moet afleggen. De laatste dag van de workshop is een wedstrijddag. De robots strijden tegen elkaar en dan wordt duidelijk wie zijn robot het best heeft geleerd de hindernisbaan door te komen.
De workshop kost 5 euro en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Deelnemers komen vier dinsdagmiddagen bij elkaar: op 12, 19 en 26 maart en op 2 april. De lessen in de Bibliotheek Didam duren van 15 tot 16 uur. Opgeven vóór 5 maart in de bibliotheek of via info@bibliotheekmontferland.nl. Meer informatie op de website van de bieb.

www.bibliotheekmontferland.nl

Meer berichten