De western The Sisters Brothers draait  in filmhuis Barghse Huus. Foto: PR
De western The Sisters Brothers draait in filmhuis Barghse Huus. Foto: PR (Foto: )

Western met humor en verrassingen

's-HEERENBERG - Filmhuis Barghse Huus draait op vrijdag 22 én woensdag 27 februari om 20.00 uur de western The Sisters Brothers. Het is 1850 en de goudkoorts woedt in alle hevigheid. De broers Eli en Charlie Sisters, een berucht huurmoordenaarsduo, krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen met behulp van de sluwe Morris. Tickets à 7 euro zijn te bestellen via de website.

Warm blijkt niet makkelijk te vangen, en het op het oog simpele karweitje dwingt de broers af te reizen naar de andere kant van het land. Hierdoor begint Eli, die in tegenstelling tot zijn koelbloediger broer Charlie steeds grotere moeite heeft met het moorden, zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is. Als Morris' betrouwbaarheid in twijfel getrokken wordt, en hun doelwit een geheim blijkt te hebben wat zijn gewicht in goud waard is, zet Eli meer dan ooit vraagtekens bij zijn werk. Zal de missie de broers uit elkaar drijven, of doen ze dat zelf? The Sisters Brothers is gebaseerd op het zwart-komische boek van Patrick DeWitt.
The Sisters Brothers is de eerste Hollywoodproductie van Gouden Palm-winnaar Jacques Audiard (Un Prophète, De Rouille et d'Os) wiens vader al scenarioschrijver en regisseur was, en zijn oom was producer. Audiard ging zijn droom achterna om docent te worden, maar maakte zijn studie niet af en werd filmeditor, werkte bij een theater en werd scenarioschrijver, zoals zijn vader. In Frankrijk is Audiard inmiddels een gevestigde naam in het regisseursvak. De hoofdrollen in The Sisters Brothers zijn voor Hollywood-veteranen Jake Gyllenhaal, John C. Reilly en Joaquin Phoenix. Gyllenhaal heeft al diverse internationale filmprijzen gewonnen, onder andere voor zijn hoofdrol in Donnie Darko, en werd genomineerd voor een Academy Award voor zijn bijrol in Brokeback Mountain (2005). Medespelers Reilly en Phoenix hebben inmiddels ook beiden een Oscarnominatie op zak, en laatstgenoemde wist onder andere een Golden Globe, een Grammy en de prijs voor Beste Acteur (Filmfestival van Venetië 2012) te verzilveren.

www.iedereenwelcom.nl

Meer berichten