Becoming Astrid draait in filmhuis Barghse Huus. Foto: PR
Becoming Astrid draait in filmhuis Barghse Huus. Foto: PR (Foto: )

Becoming Astrid in filmhuis Barghse Huus

's-HEERENBERG - Toen Astrid Lindgren jong was maakte ze een gebeurtenis mee die haar diep trof en haar leven een andere richting gaf. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen om een ander pad te kiezen dan de normen van haar tijd eisten. De biografische film hierover, Becoming Astrid, draait op dinsdag 26 februari in filmhuis Barghse Huus. De voorstellingen beginnen om 13.30 en 20.00 uur. Tickets à 7 euro zijn te bestellen via onderstaande website.

In plaats van platgetreden paden volgde Astrid haar hart en ontwikkelde zij een passie voor het schrijven van verhalen en boeken. Die passie vatte wereldwijd vlam. Met haar fantasierijke kinderboeken, waarvan Pippi Langkous de bekendste is, geldt ze mondiaal als een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van de twintigste eeuw, en staat ze symbool voor de vrije mens die er niet voor terugdeinst conventies te doorbreken.
Astrid Lindgren is de op drie na meest vertaalde kinderboekenschrijver ter wereld, na Enid Blyton, Hans Christan Andersen en de gebroeders Grimm. Ze heeft wereldwijd meer dan 165 miljoen boeken verkocht. Haar werk is vertaald in meer dan honderd talen. Niet alleen was de in 2002 overleden Lindgren een van de meest vooraanstaande Zweedse auteurs, ook was ze een actief voorvechter voor de rechten van kinderen.
De regisseur van de film, Pernille Fischer Christensen, won een prijs in Cannes voor haar korte film India. Voor haar debuutfilm A Soap nam ze een Zilveren Beer in ontvangst op het filmfestival van Berlijn. Ook voor Someone You Love en A Family won ze prijzen in Berlijn. De rol van Lindgren wordt vertolkt door Alba August, die daarvoor genomineerd werd voor een Shooting Star-prijs, door European Film Promotion.

www.iedereenwelcom.nl

Meer berichten