Sloten worden vervangen door de slotenmaker onder toeziend oog van de politie. Foto: Marlous Velthausz
Sloten worden vervangen door de slotenmaker onder toeziend oog van de politie. Foto: Marlous Velthausz

Derde drugspand in 's-Heerenberg gesloten

's-Heerenberg – Vrijdagmorgen is een woning aan de Kornhorst in opdracht van burgemeester Peter de Baat van Montferland, voor drie maanden gesloten. Dit is binnen één jaar al het derde drugspand in 's-Heerenberg. Drie politieagenten, een toezichthouder en een slotenmaker kwamen samen om het huis binnen te gaan en uiteindelijk te voorzien van nieuwe sloten.

Door Marlous Velthausz

Eind december werd door de politie in deze woning een hennepkwekerij op de slaapkamer en zolder aangetroffen. De politie kwam deze hennepkwekerij op het spoor, doordat ze een melding kregen van een ruzie in die woning. Twee Letse vrouwen zijn eind december aangehouden en meegenomen door de politie, maar de eigenaar van de woning is naar een onbekende bestemming vertrokken en nog altijd spoorloos.
Burgemeester de Baat: "Iedereen in onze gemeente moet zich veilig kunnen voelen in zijn of haar buurt. Wij tolereren geen drugsproductie en drugshandel in onze gemeente. We werken nauw samen met de politie en grijpen in waar en zodra dat kan. Daarom een dringend verzoek aan onze inwoners: informeer de politie als u iets verdachts ziet of weet."

De betreffende woning aan de Kornhorst is momenteel vergrendeld en voor niemand toegankelijk. Omwonenden van het pand klagen echter over de staat van het pand. "Na de inval heeft deze woning een erbarmelijk slecht aanzien gekregen. Het ziet er compleet onverzorgd en rommelig uit." Ondanks dat de buurtbewoners direct hun ongenoegen uitten richting de aanwezige agenten, werd daar geen gehoor aan gegeven door de dienders. Ook kritiek op het proces naar de inval in het pand, werd door de agenten nonchalant opzij geschoven. Een bezorgde buurman: "Wij zorgen met de buurt er samen voor dat het gebied rondom onze woningen er altijd netjes uitziet. Wij zitten hier nu tegenaan te kijken en krijgen door bijvoorbeeld de borden met 'Drugspand' opnieuw een stempel met 'asobuurt' opgeplakt."
Wat er met het pand in de komende periode gebeurt, is vooralsnog onduidelijk. Politie noch gemeente heeft verdere toelichting hierover gegeven.

Meer berichten