GWVV-trainer Grotenhuis twijfelt niet meer over langer verblijf

Edwin Grotenhuis is ook volgend seizoen trainer van GWVV. Foto: John van der Kamp
Edwin Grotenhuis is ook volgend seizoen trainer van GWVV. Foto: John van der Kamp

Wie is achter VVG'25 'the best of the rest'?

Door John van der Kamp

VARSSELDER – Onlangs verlengde trainer Edwin Grotenhuis zijn contract met nog één jaar, tot aan de zomer 2020 bij vierdeklasser GWVV uit Varsselder. Zijn besluit om nog een jaar door te gaan heeft Grotenhuis toch even moeten overdenken. Enkele routiniers uit zijn team hebben aangeven om na dit seizoen in een lager elftal te willen gaan spelen. Hoewel GWVV over talentvolle jeugdspelers beschikt, komt het besluit van het viertal dragende spelers voor Grotenhuis te vroeg. Hij hoopt daarom, dat één of twee van deze spelers aankomend seizoen toch bij de selectie blijven.

Grotenhuis wil dit seizoen in ieder geval weer een periodetitel binnenhalen. De aankomende weken zal zijn team moeten laten zien aanspraak te kunnen maken op de titel 'the best of the rest' achter VVG `25, want de club uit Gaanderen staat zonder puntverlies stijf aan kop van de ranglijst en lijkt het kunststukje van Reunie uit Borculo vorig jaar te evenaren.
"We gaan volgend jaar wel wat inleveren. Er gaan wat jongens stoppen. Tim Jansen stopt, Niels Schweckhorst en Sven te Kaat gaan naar het tweede en Ron Prinsen geeft aan ook te willen stoppen. Dat zijn niet de minste spelers. Ik hoop Ron erbij te kunnen houden. Mijn gevoel zegt dat hij twijfelt. Een fantastische voetballer en hij is super fit. Het zou jammer zijn als hij gaat stoppen", meent Grotenhuis. "We hebben wel wat jeugd achter de hand, maar niet extreem veel. We krijgen dan een heel jong team. Dan kan ik wel om me heen gaan kijken. Er zijn heel wat jongens uit Varsselder die hogerop zijn gaan voetballen, maar niet in een eerste elftal uitkomen. Kunnen we die terug halen? Met Casper Bussink, die nu in het tweede keept, heb ik voor volgend seizoen een goede keeper. We hebben heel wat talentvolle spelers in de jeugd spelen. Maarten Wissink van de JO19 traint al met ons mee. Douwe Flipse speelt bij de JO17 en dan heb ik Thomas Wissink nog uit het tweede. Jonge jongens waarmee ik het volgend seizoen wel mee moet gaan doen. Ik hou er wel van om ergens in te stappen. Toen ik naar Sint Joris ging hoorde ik 'waarom ga je daar beginnen'. Ik loop daarvoor niet weg. En het eerste jaar promoveerden we wel."
De GWVV-trainer heeft de knoop definitief heeft doorgehakt. "Een beslissing te nemen, was niet makkelijk. Niet om de club, daar ben ik super tevreden mee. Een leuke vereniging met hartstikke fijne mensen. Als je zo'n type hebt lopen als Bennie Mulder, een clubman pur sang en meer dan veertig jaar lid, voor die mensen wil ik graag een steentje bijdragen. Maar het zal niet gemakkelijk gaan worden. We gaan wel verjongen met spelers die nog een paar stappen moeten gaan maken."
Grotenhuis, werkzaam als bouwkundig teamleider, is inmiddels al vijftien jaar trainer. Na twee jaar Sint Joris, keerde hij terug bij Concordia als tweede-elftaltrainer. Daarna drie jaar MvR en twee jaar Terborg. Bij Dinxperlo moest hij na twee seizoenen vertrekken wegens het ontbreken van TC2 en is nu voor het tweede seizoen hoofdtrainer in Varsselder, waar hij afgelopen seizoen 'historie' schreef. "Vorig jaar hebben we een prachtige prestatie geleverd om met GWVV voor een plek in de derde klasse te voetballen. Dat is bij deze club nog nooit gebeurd. Na één wedstrijd was het wel over, maar we hebben het wel gehaald. En dat moet ook voor dit jaar de doelstelling zijn. Wij hebben een goede ploeg. Als iedereen fit is en iedereen erbij is, dan hebben we een team dat bovenin mee moet draaien. Dat hebben we vorig jaar gedaan en dat doen we dit jaar weer. We staan kort op elkaar. KSH is heel verrassend, Loil is heel degelijk. Dinxperlo is een outsider voor de periode, maar Ulftse Boys ook. VVG steekt wel met kop en schouders er bovenuit. Zij profiteren van iedere misstap. Maar ik denk niet dat zij alle wedstrijden blijven winnen. Maar door die grote voorsprong zijn zij niet te achterhalen", moet Grotenhuis bekennen.
Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Sprinkhanen. Een tegenstander waar Grotenhuis ook in het verleden met Concordia Wehl tegen heeft gevoetbald. "Sprinkhanen is altijd een ploeg waar je vol aan de bak moet. Het zal een hele strijd worden. Sprinkhanen is absoluut geen gemakkelijke tegenstander. Zij hebben een degelijk team met spelers Sjoerd Duis en Rob Gieling. Ik ben Niels Schweckhorst nu zes wedstrijden kwijt (schorsing na rode kaarten tegen SVGG en KSH, JvdK). Dirk Jansen is voor zondag ook geschorst en Tim Jansen is geblesseerd. Dit zal ik moeten oplossen met onze jonge talenten", sluit Grotenhuis af.
De aftrap op Sportpark De Buitenham in Varsselder is om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Floors uit Neede.

Meer berichten