Crista Wenting is de eerste Prinses carnaval in het 45-jarig bestaan van De vrolijke Slörpers. Foto: Rosalien van Dulmen
Crista Wenting is de eerste Prinses carnaval in het 45-jarig bestaan van De vrolijke Slörpers. Foto: Rosalien van Dulmen (Foto: )

Slörpers-Prins "is een meid"

DIDAM - Nadat in 2009 de eerste dames lid waren geworden van R.K. Schutterij "De Heegh", waar carnavalsvereniging "De Vrolijke Slörpers" een onderdeel van is, zetten ze de emancipatie voort. Dit jaar zijn niet alleen de President en drie leden van de raad van 11 van het vrouwelijke geslacht, maar is het de eer aan Crista Wenting om de eerste vrouwelijke Prins Carnaval te worden.

Crista is de eerste Prinses in het 45-jarig bestaan van "De vrolijke Slörpers". Met haar leus: "Het is een feit, de Prins is een meid!", zal ze, samen met haar Adjudanten Joey Wenting en Marga van Vuren, de Vrolijke Slörpers voorgaan in hun overvolle programma. Ook is Crista de eerste, voor wie een speciale Buutemars is gecomponeerd. Dit zal een traditie zal worden bij "De Vrolijke Slörpers". En de ontwikkelingen gaan verder. "We zijn bezig een samenwerkingsverband aan te gaan met diverse verenigingen uit andere gemeenten, en elkaar over en weer te bezoeken en ondersteunen", aldus voorzitter en President Ans ter Voert.
Belangstellenden zijn op zaterdag 2 maart welkom bij de carnavalsavond van "De Vrolijke Slörpers". Die wordt gehouden bij zalencentrum Luiking aan de Van Voorstweg 1 in Didam. De vereniging hoopt ook op nieuwe leden.

Meer berichten