Kilderse Nikki Prein finaliste Miss Beauty of Gelderland

Nikki Prein, in 2017 Nederlands beste gastvrouw tijdens de MBO Skills-wedstrijden, nu in de race voor Miss Beauty. Foto: PR
Nikki Prein, in 2017 Nederlands beste gastvrouw tijdens de MBO Skills-wedstrijden, nu in de race voor Miss Beauty. Foto: PR

KILDER - Nikki Prein (21 jaar) uit Kilder is geselecteerd als finaliste van Miss Beauty of Gelderland. Op 30 maart staat zij met dertien andere dames in de Gelderse finale van de Miss Beauty verkiezing in Nunspeet. De winnares gaat vervolgens door naar de landelijke finale Miss Beauty of the Netherlands.

Ruim 60 dames tussen de 19 en 26 jaar deden aan de voorrondes mee. Zij zijn gescout door professionals of hebben zichzelf aangemeld. Nikki is afgelopen september gescout via Instagram. Naar aanleiding van een reactie op een post van Miss Beauty of the Netherlands is zij uitgenodigd om deel te nemen aan de castingdag. De casting bestond uit drie onderdelen: de voorstelronde in cocktailjurk, de bikinironde en de vragenronde in het Engels. De komende weken traint Nikki met de andere finalisten voor de finale door middel van sportdagen, fotoshoots en catwalk training.

Gastvrouw
In 2017 werd Nikki Nederlands kampioen gastvrouw in de MBO Skills wedstrijden en mocht zij deelnemen aan het wereldkampioenschap in Abu Dhabi. Deelname aan de Miss Beauty verkiezing is totaal iets anders. Nikki's vorige wedstrijden waren allemaal in haar vakgebied. Met missverkiezingen heeft zij nog geen ervaring.
Met haar deelname hoopt Nikki het beeld van missverkiezingen te veranderen en andere meiden te laten zien dat je niet onzeker over jezelf hoeft te zijn. "Er is geen perfect lichaam of gezicht. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Het gaat niet alleen om de beauty, maar ook om de brains en hoe jij als persoon bent voor je medemens", aldus Nikki.

Alle finalisten van Miss Beauty of Gelderland zetten zich tijdens hun deelname in voor de Linda Foundation. Deze organisatie steunt gezinnen in Nederland die het minder breed hebben.
Wat de uitslag ook wordt, Nikki is sowieso weer een ervaring en een aantal leermomenten rijker.

Meer berichten