De Pronkzitting XL kent ook dit jaar een volle bak. Foto: Marco Scheurink
De Pronkzitting XL kent ook dit jaar een volle bak. Foto: Marco Scheurink (Foto: MARCO SCHEURINK)

Pronkzitting XL weer eerder uitverkocht

Op zaterdag 16 februari staat voor carnavalsvereniging d'Olde Waskupen weer Pronkzitting XL op het programma. Een muzikale avond waarbij meer dan duizend carnavalisten een aftrap van het regionale carnaval beleven. Dat er veel belangstelling voor deze mooie carnavalsavond is, bleek uit de kaartverkoop. Bijna een maand van tevoren was er al geen kaartje meer te krijgen en dat is een nieuw record voor d'Olde Waskupen.

De buutcommissie van carnavalsvereniging d'Olde Waskupen heeft voor de bezoekers en voor Prins Bert III en zijn gevolg weer een groots en gevarieerd programma samengesteld. Muziek, dans en humor voeren de boventoon op deze avond. Onder begeleiding van het Grensland Orkest en Awesome geven zangers, bands en andere muzikanten acte de préséance in sportcentrum Laco. De sporthal wordt voor deze jaarlijks terugkerende gelegenheid weer omgebouwd tot een echte Waskuuptempel. De artiesten komen vanzelfsprekend niet alleen uit 's-Heerenberg. Stokkum, Azewijn, Zeddam, Lengel, Genève en nog veel meer plaatsen zijn vertegenwoordigd.

De avond begint om 11 minuten voor acht, maar de zaal gaat al om 19.00 uur open. Dit is de negende editie van Pronkzitting XL die ieder jaar nog compleet uitverkocht was. Het is een happening voor jong en oud, die de januari-pronkzitting vanaf 2012 heeft vervangen. Tijdens de Pronkzitting XL komen alle bezoekers alvast in de stemming voor het feest dat twee weken later in de binnenstad van 's-Heerenberg losbarst.

Pronkzitting XS:

Ook de jeugd viert diezelfde dag het carnavalsfeest in sportcentrum Laco in 's-Heerenberg. Zaterdagmiddag 16 februari vanaf 13.30 treden meer dan 80 Waskuupkes en Waskuupinnekes op voor jeugdprins Matthijs I. Van zang tot dans. Alles passeert de revue. Een mooie middag voor jong en oud. Voor deze middag hebben de bezoekers geen kaarten nodig. Maar wees op tijd, want vol is vol.

Kijk voor meer informatie op www.waskupen.nl.


Opnieuw internationaal concert voor Bergh in het Zadel

's-HEERENBERG – Opnieuw komt er een internationaal duo naar 's-Heerenberg om een concert te geven ten bate van Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Na het concert van de Britse band 'Other Roads' kondigde Agnes Verschuur al aan dat ze bezig was om weer een duo naar 's-Heerenberg te halen. Ging het in 2018 om een Frans-Amerikaans duo, 'The Whispering Tree' en een Schots-Deens duo, 'The Quiggs', nu komt er op vrijdag 22 februari een Schots-Duits duo naar Grand Café De Snor, genaamd Marie's Wedding Duo'.

Dit stel zingt Schotse en Ierse traditionals, maar brengt ook steeds meer eigen werk uit. Een aantal van die songs zijn echter nog 'under construction', schreef Joanna Scott Douglas, de vrouwelijke - en Schotse- helft van het duo. Zij zingt en bespeelt de Bodhrán en (soms) de Shrutibox, terwijl haar partner Jan Jedding zingt en gitaar speelt. Hun stemmen harmoniseren en complementeren elkaar perfect, waarbij de lead en backing vocals geregeld afgewisseld worden.

De kaarten voor het concert kosten 12,50 euro en kunnen gereserveerd worden bij Agnes Verschuur, tel. 06-20773469 of per email: akkie.v@hotmail.com. Het concert begint om 20.00 uur; de zaal gaat open om 19.30 uur.

Meer berichten