Foto:

MvR trapt nieuwjaar af

Voetbalvereniging telt drie platina jubilarissen

Door Marlous Velthausz

's-HEERENBERG - Met een terugblik op hoogte- en dieptepunten van 2018 en een vooruitblik op 2019 werd afgelopen zondag op de traditionele nieuwjaarsreceptie het nieuwe kalenderjaar voor voetbalvereniging MvR afgetrapt. Alle onderwerpen die voorbijkwamen zorgden voor genoeg gespreksstof en een gemoedelijke sfeer in de accommodatie van de 's-Heerenbergse club.

Aan het einde van de grijze zondagochtend begon het zogenaamde boerenkooltoernooi. In verschillende teams streden de senior- en JO19-leden om de roemrijke winst van het prestigieuze toernooi. Het was voor een aantal leden weer even zichtbaar op gang komen zo na de feestdagen. Uiteindelijk kwam team NEC als winnaar uit de poule en mocht aanvoerder Eric de welverdiende prijs in ontvangst nemen. Even later kon eenieder aanschuiven voor de boerenkool met worst, de afsluiting van het eerste deel van de dag.
Rond de klok van drie werd het steeds drukker in de kantine van MvR. Veel leden, genodigden en geïnteresseerden kwamen de officiële nieuwjaarsreceptie bezoeken. Voorzitter Jos Marissink blikte terug op een bewogen jaar voor de vereniging. Als hoogtepunten werden onder meer de promotie van het eerste elftal en ook de positieve stemming voor de fusieplannen genoemd. Dieptepunten waren onder andere het overlijden van clubicoon Theo Daals en jeugdspeler Tijmen Steenbergen. Ook werd een dankwoord uitgesproken aan Eugène te Wildt, die jarenlang vaste sponsor was met zijn, inmiddels verkochte, Jobmax uitzendbureau.

Huldigingen
Daarnaast werden verscheidene jubilarissen in het zonnetje gezet. Van de elf waren er maar liefst drie al zeventig jaar lid van de vereniging. Fons Bosch sr., lid geworden op 1 juli 1948, is niet meer actief, maar zijn beide zoons nog altijd wel. Heini Bosch speelde ooit in het eerste elftal van MvR en daarna jarenlang bij de senioren. Bernard Dijkman was vroeger keeper bij de vereniging, maar is nu vooral zeer betrokken lid en beschermheer van de club. Alle drie platina jubilarissen ontvingen, evenals de andere jubilarissen, een bosje bloemen en een speciaal speldje. Ook werd de 'Vrijwilliger van het jaar' gekozen: Danny Plettenberg. Hij verzorgt met name de ledenadministratie van de vereniging. Als nieuwe award werd het 'Talent van het jaar' uitgereikt aan Bart Dijkman. Bart heeft afgelopen periode al veel betekend voor de sponsorcommissie van MvR. Marissink benadrukt: "De eerste resultaten zijn inmiddels al geboekt en we zijn er van overtuigd dat we straks plek tekort hebben om nog reclameborden op te hangen."
Na het officiële gedeelte kon er nog lang nagepraat worden over het afgelopen jaar en over hetgeen dat er dit jaar aan lijkt te komen. Want wellicht was dit wel de laatste nieuwjaarsreceptie onder de clubnaam MvR. "Op een mooie en sportieve toekomst, met hopelijk meer hoogte- dan dieptepunten", besloot Marissink.

Meer berichten