Foto:

Stichting Omloop Beek bewandelt nieuwe wegen in 2019

BEEK - Stichting Omloop Beek afgekort SOB heeft de bestaande route vervangen en omgezet in nieuwe hardloop- en wandelroutes voor 2019.

Op de eerste zondagen van januari en de eerste zondag van februari begint het met de Beekse winterbosloop. Dit parcours is ook aangepast en de deelnemers starten nu van af het grasveld nabij Peeske. Hier staat de gerenoveerde schaftwagen opgesteld en de bus met de tijdswaarneming door middel van chip en fotofinish. Nieuw is dit jaar dat alle deelnemers met een chip lopen, mede mogelijk gemaakt door sponsor namelijk Rosendaal schildergroep. Verder is het inschrijfgeld verhoogd, ook door een verplichte afdracht voor Natuurmonumenten. Het parcours van de Beekse winterbosloop is ook geheel vernieuwd; het parcours is verlengd zonder vervelende kuitenbijters. Verder zijn de te winnen prijzen veranderd in dinerbonnen.

Op 7 april is het voornemen om een Beekse voorjaarstrial te houden in het Montferlandse bos met gebruikmaking van de loopgraven en doorloop door het beekje de Sprung. Ook deze trail belooft een waar spektakel te worden en afzien voor de deelnemers. Start hiervan is uiteraard ook op het grasveld bij Peeske, hier is ook omkleed- en douchegelegenheid.

De lentetocht die SOB houdt in het eerste weekend van mei kent ook een geheel nieuwe opzet. Het startbureau voor inschrijving is verplaatst van het Heuveltje naar het Peeske alwaar de wandelroutes ook van start gaan. De routes gaan door de Montferlandse bossen die in het voorjaar de mooiste kleurenpracht laat zien. De routes zijn uitgezet in een zogenaamd klaverviermodel, dit geeft de mogelijkheid om bij een rustpauze de te lopen afstand aan te passen naar eigen inzicht.

Daarnaast organiseert SOB ook de Beekse avondwandelingen, vier avonden wandelen voor het hele gezin door het prachtige bosgebied over onverharde en verharde wegen, Deze routes worden door de vrijwilligers met de grootste zorg uitgezet. De datum voor dit evenement is 4, 5, 6 en 7 juni.

De Beekse herfstrun wordt in 2019 voor de vierde keer gehouden op 3 november. Deze run kent drie afstanden de 7, 14 en 21 kilometer, de halve marathon. Het parcours loopt door zowel het dorp Beek als ook door het bosgebied De Byvanck en een stuk Montferlands bos. Over diverse ondergronden wordt deze strijd gestreden. Voorafgaand aan deze halve marathon heeft de SOB het voornemen om op de zaterdagavond 2 november een Halloweentocht te organiseren voor het hele gezin door het bos, met fakkels en spoken. Bij het volbrengen van de uitgezette Halloweenroute is er een feest in de daarvoor opgestelde tenten op het grasveld.

Meer berichten