Nieuwjaarsconcert De Club

DIDAM - In 2019 bestaat De Club maar liefst 125 jaar en daarom trakteert het orkest op een prachtig nieuwjaarsconcert waarin het muzikale heden en verleden op verrassende wijze voorbij komen. Het evenement vindt plaats op zondag 13 januari bij Jan en Jan in Didam. Aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.

Het openingswerk Fanfare for a Celebration is door Jan Bosveld speciaal voor De Club herschreven voor harmonieorkest. Een heuse première dus, als feestelijke opening van het jubileumjaar. Jacob de Haan componeerde 25 jaar geleden het prachtige concertwerk Utopia ter ere van het 100-jarig bestaan. Ook deze muziek zal niet ontbreken tijdens het concert en met de Valdresmarsj van Johannes Hanssen worden de straatoptredens belicht die al jaren onlosmakelijk met De Club verbonden zijn.

Trouwe Clubaccoorden-lezers herinneren zich misschien nog de interviews met de jonge orkestleden Yara Bielen en Thijs Bos in de vorige editie. Beiden spraken toen de hoop uit om ooit nog eens de muziek van Lord of the Rings te mogen spelen. Deze meeslepende filmmuziek, gebaseerd op de trilogie van J.R.R. Tolkien, werd gearrangeerd voor harmonieorkest door Rob Sloetjes en zal dit nieuwjaarsconcert uitgevoerd worden door Thijs, Yara en de rest van het orkest.

Dat De Club een vereniging van vrienden is, is geen geheim. Er zijn er diverse leden in het orkest die een relatie hebben, getrouwd zijn en/of (musicerende) kinderen hebben. Zo ook Sjoerd en Linda van der Pol; zij openden hun avondfeest met het nummer Shut up and Dance. Deze swingende popmuziek zullen we spelen als symbool voor de vele vriendschappen en relaties binnen onze vereniging. Dat er bij De Club ook nog tijd is voor gezelligheid en een geintje tussendoor laten we zien en horen met het werk 'Werkstaking der Muzikanten', de titel verraadt het al een beetje… maar laat u verrassen!

Na de pauze staat er traditionele nieuwjaarsmuziek op het programma. Een ouverture, een polka, muziek van de familie Strauss en een flinke dosis humor mogen hierbij niet ontbreken en het zal voor orkest en publiek een uitdaging worden om stil te blijven zitten. Het belooft een goed begin van het jubileumjaar te worden.

Meer berichten