Koninklijke onderscheiding voor Rein Derksen

NIEUW DIJK - Zaterdagavond 5 januari reikte burgemeester Peter de Baat van de gemeente Montferland een Koninklijke onderscheiding uit aan Rein Derksen uit Nieuw Dijk. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn langdurige vrijwillige inzet voor diverse verenigingen.

Rein Derksen is al 46 jaar lid van Voetbalvereniging Sprinkhanen in Nieuw Dijk. Door zijn inzet op- en om het veld is Sprinkhanen een aantal keren kampioen geworden. Behalve voetballend lid was hij ook actief als vrijwilliger met onder andere de zorg voor verlichting op velden en als lid van de klusploeg.

Tussen 1978 en 2011 bekleedde hij meerdere bestuursfuncties bij schutterij Sint Antonius Nieuw Dijk. In de periode 1995-2011 was Rein voorzitter van de vereniging. Hij onderhield de contacten met schutterijen door heel Europa en begeleide de Europese Schutterskoning. Ook was hij nauw betrokken bij grote evenementen zoals het Landjuweel en het Wereldrecord Vendelen. In 2011 is hij benoemd tot ere-bestuurslid van deze vereniging. Vanaf 1990 verricht hij als onderhoudsman hand- en spandiensten verricht ten behoeven van (zijn) Parochie H. Gabriel. Naast onderhoudswerkzaamheden verzorgt hij ook de elektra en alarmering in de kerk.

Vanaf 2014 is Rein Derksen voorzitter van de Schutterskring Montferland en onderhoudt hij de contacten met de 13 verenigingen binnen de Kring Montferland, de federatie, de gemeente en de overige drie kringen binnen Gelderland.

Meer berichten