De Nieuwjaarsduik in de Nevelhorst in Didam. Foto: PR
De Nieuwjaarsduik in de Nevelhorst in Didam. Foto: PR (Foto: )

Nieuwjaarsduik de Nevelhorst Didam

DIDAM - Op dinsdag 1 januari om 13.00 uur is de traditionele nieuwjaarsduik in de Nevelhorst. Weer of geen weer, ijs of geen ijs, het gaat altijd door.

Carnavalsvereniging de Geinsköp en triatlonvereniging Triathliem hebben de organisatie in handen van deze koude duik. Om 13.00 uur precies wordt op Nieuwjaarsdag het startschot gegeven voor een sprint richting het koude water van het 'Baggergat' (de Nevelhorst). Ook de prins Fons (Kuipers) en zijn adjudanten (Thijmen Berendsen en Peter Scholten) van carnavalsvereniging De Geinsköp nemen een frisse duik in het water nemen. De duik in het Baggergat gaat altijd door. De laatste keer namen maar liefst 242 mensen deel aan deze duik.

De organisatie heeft de steun van de duikers van Triathliem, de gemeente Montferland en het recreatieschap. Net zoals vorig jaar geschiedt het omkleden in een tweetal opleggers, die beschikbaar worden gesteld door Vink Kunststoffen.
De meeste duikers gaat het om de kick en een eervolle vermelding (en misschien een foto) bij de deelnemerslijst die op www.triathliem.nl is terug te vinden. Zoals ieder jaar weer zorgt zalencentrum Plok voor koffie en glühwein en kampioensbakker Berntsen voor honderden oliebollen. Dit alles is voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. De deelname aan de duik is gratis en opgeven is tot kort voor de start nog mogelijk. Het hele koude-water-gebeuren zal worden opgevrolijkt met commentaar en muziek.

Nadat de laatste bikkel heeft gedoken kan iedereen deelnemen aan het koude waterevenement The Iceman. Dit is een unieke en korte triatlon die bestaat uit 10 meter zwemmen, 400 meter ATB-en en 400 meter hardlopen. Triathliem organiseert dit inmiddels voor de vierde keer. Deelname is gratis en op eigen risico. Voor meer informatie kan men terecht bij Harry Derksen tel. 06-53758042 of Harry Peters tel. 06-12138431 of www.baggerloop.nl of www.geinskop.nl.

Meer berichten