Foto:

Geopend, hét eerste warmtepompcentrum in Gelderland

DIDAM - Hét warmtepompcentrum van Gelderland is afgelopen week feestelijk geopend. Dit vond plaats op de locatie van opleidingsbedrijf IW in Didam. Initiatiefnemers Uneto-VNI, OTIB, IW Nederland, ROVC en de overheid hebben een speciale warmtepomp-leerlijn ontwikkeld voor één gemeenschappelijk doel: Installatiebedrijven ondersteunen in de voorbereiding naar een toekomst met minder cv-ketels en meer warmtepompen.

Oscar van Leeuwen, wethouder van gemeente Montferland met onder andere duurzaamheid in zijn portefeuille, benadrukte het belang van de komst van dit centrum. De gemeente wil in 2030 energie-neutraal zijn. "Daarom moeten we nu al aan de slag voor een energie-neutrale toekomst voor ons zelf."
Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de installatiebranche. Steeds meer woningen en gebouwen worden uitgerust met een warmtepomp. Een honderdtal aanwezigen uit de installatiebranche en onderwijs hebben met enthousiasme kennisgenomen van de mogelijkheden die het warmtepompcentrum biedt.
In de trainingen gaat men met een vijftal verschillende opstellingen van diverse fabrikanten aan de slag. Tijdens de training staat de globale techniek centraal tot aan het juiste advies en het praktische proces van installeren, in bedrijf stellen en onderhouden.
Letterlijk groen licht was er tijdens de officiële openingshandeling. Onder het genot van een glas champagne werd er geproost op een mooie – verwarmde – toekomst mét de warmtepomp.

Meer berichten